• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:02 - 08 Μαρ 2010

Volcker (FED): Το ευρώ θα «επιβιώσει», «διαχειρίσιμη» η κρίση στην Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα μπορέσει να «επιβιώσει» απέναντι στις ισχυρότατες πιέσεις που δέχεται, εξέφρασε ο πρώην διοικητής της Federal Reserve, Paul Volcker, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Βερολίνο.

«Πιστεύω ακόμη στο ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Volcker, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. «Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι αξεπέραστο», δήλωσε.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Bloomberg, το ευρώ έχει απωλέσει 8% τους περασμένους τρεις μήνες, με φόντο τις έντονες ανησυχίες που προκάλεσε η πορεία της δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 28 Φεβρουαρίου ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros είχε δηλώσει ότι το ευρώ «μπορεί να μην επιβιώσει».