• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:02 - 14 Μάι 2010

10 δισ. ευρώ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

''Κλείδωσαν'' τα 10 δισ. ευρώ από τα 110 δις της οικονομικής ενίσχυσης στη χώρα μας. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας τους.

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε η δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο προβλέπεται από την συμφωνία της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί με 10 δισ. από τα 110 δισ. ευρώ του συνολικού μηχανισμού στήριξης για τη χώρα μας.

Σκοπός του είναι η διατήρηση της σταθερότητας του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και μέσω αυτού η στήριξη της δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία. Νομοθετική πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ταμείου θα κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο.

Παράλληλα, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ελληνικές εμπορικές τράπεζες θα πρέπει να προετοιμαστούν για το νέο περιβάλλον αναλαμβάνοντας στρατηγικές πρωτοβουλίες, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες τους προς επιχειρήσεις και καταναλωτές σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, αλλά και με τη σωστή διαχείριση του κόστους λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών και των παροχών των ανώτατων στελεχών τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 14/05/2010 - 13:27