Η απόφαση της Επιτροπής δεν προδικάζει υπόνοια εμπλοκής των προαναφερθέντων προσώπων στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Γερμανικής εταιρείας. Εντούτοις, οι ανωτέρω Υπουργοί είτε υπέγραψαν συμβάσεις με τη Siemens, είτε συμμετείχαν σε διαπραγματεύσεις με αυτήν. Εξ ου και αποφασίστηκε να γίνει ενδελεχής έλεγχος της περιουσιακής τους κατάστασης, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε οτιδήποτε μεμπτό. Σημειώνεται ότι η λίστα αυτή θα επεκταθεί και με άλλα ονόματα σύντομα, ενώ όσοι αρνηθούν να ανοίξουν οικειοθελώς τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, θα το διατάξει η Επιτροπή. Έντονη πάντως ήταν η αντίδραση των πρώην υπουργών, οι οποίοι έκαναν λόγο για επιλεκτική στοχοποίησή τους. Ο κ. Βερελής δήλωσε ότι όλα του τα περιουσιακά στοιχεία είναι αναρτημένα εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο, ενώ ο κ. Παπαντωνίου σημείωσε ότι το πόθεν έσχες του είναι στη διάθεση της Επιτροπής. Ο κ. Αλογοσκούφης διατείνεται ότι ουδέποτε ενεπλάκη σε συμβάσεις με τη Siemens, ενώ ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι έχει από καιρό δώσει τη συγκατάθεσή του για το άνοιγμα των λογαριασμών του.
Στο μεταξύ, εντείνει τις έρευνές για το σκάνδαλο και η δικαιοσύνη, με τον ορισμό και τρίτου εφέτη ανακριτή στην υπόθεση, ώστε να χειριστεί την ογκοδέστατη, πάνω από 300.000 σελίδες, δικογραφία.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 28 Ιουνίου θα διεξαχθεί πιθανότατα η μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ενώ θα ακολουθήσει και πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.