Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Α.Ανδρεάδη μέχρι το Νοέμβριο, όπου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις ο κλάδος βρίσκεται σε κατάσταση συναργερμού υπογραμμίζοντας ότι μια άνοδο του ΦΠΑ θα είναι καταστροφική για το ελληνικό τουριστικού προϊόν συνολικά.
Ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων τόνισε ότι «Ήδη, σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες έχει το συντελεστή ΦΠΑ 7% υψηλότερα, γεγονός που διακυβεύει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Μια νέα αύξηση θα ενεργοποιήσει τον φαύλο κύκλο μείωση τιμής και ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών και περαιτέρω μείωσης της πληρότητας των ξενοδοχείων».
Εν συνεχεία ο κ. Α. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι «Παραμένοντας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ήδη βιώνουν απώλειες εσόδων 12% φέτος και αν προστεθεί και το περυσινό 10%, απώλειες 20% είναι καταστροφικές. Σε απόλυτα νούμερα αυτό μεταφράζεται σε 2,2 δισ. ευρώ και 1,5 μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας. Παρήγορο για τους εργαζομένους είναι το γεγονός ότι η σταθεροποίηση των αφίξεων στα περυσινά επίπεδα δεν πυροδότησε απολύσεις».
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων αναφέρθηκε στην εξέλιξη των αφίξεων σε πανελλαδικό επίπεδο, εκτιμώντας ότι αυτές θα κινηθούν στα περυσινά επίπεδα, ενώ παράλληλα ζήτησε η κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα του τουρισμού και να γίνει προτεραιότητα στο πρόγραμμα της.