• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:39 - 19 Απρ 2011

Ντ. Ρόβλιας: Σε 12 μήνες η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Σε 12 μήνες προέβλεψε την ανάκαμψη ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας που παραβρέθηκε στην συνέλευση.
Στην τοποθέτησή του από το βήμα της συνέλευσης ο υφυπουργός, αφού τόνισε ότι το 2011 θα είναι η χειρότερη χρονιά της κρίσης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην αγορά, προσδιορίζοντας μάλιστα ότι τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης θα φανούν από την άνοιξη του 2012. "Το ξέραμε και το περιμέναμε" είπε ο υφυπουργός "ότι το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά ως κυβέρνηση δεσμευόμαστε ότι οι θυσίες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων δεν θα πάνε χαμένες και θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς από το τέλος της χρονιάς που διανύουμε".
Ο κ. Ρόβλιας μίλησε για επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα στο επόμενο έτος και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με τόνωση των επενδύσεων και μείωση της ανεργίας. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου για την αναστροφή της κατάστασης προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και παρουσίασε μια σειρά προγραμμάτων που αφορούν στη στήριξη των επιχειρήσεων, τα οποία θα ξεκινήσουν από τους επόμενους μήνες. Σημείωσε, μάλιστα, το ύψος των χρηματικών ποσών που θα δοθούν μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "αυτά είναι τα λεφτά που υπάρχουν". Αναφερόμενος στις συνολικές προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, ζήτησε τη συστράτευση όλων στην κοινή προσπάθεια που γίνεται. Τέλος, απαντώντας σχετικά με τις ανησυχίες των επιχειρηματιών για το θέμα του "Καλλικράτη" στα επιμελητήρια, τα οποίο εξέφρασαν την ανησυχία ότι έχει ήδη ετοιμαστεί το σχετικό νομοσχέδιο χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Ν.Δ., κ. Χρήστος Σταϊκούρας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας κυρίως την αποτυχία εφαρμογής των διαρθρωτικών μέτρων, της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και το "στέγνωμα" της αγοράς. Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για "αδιέξοδη πολιτική" που στερείται ανάπτυξης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους φορείς και για εφαρμογή πολιτικών που οδηγούν στα "λουκέτα" και τόνισε την ανάγκη για αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς, τόνισε τη διάθεση της περιφερειακής αρχής να συμβάλλει στη στήριξη και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης αναφέρθηκε στο σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την επαρχία Γιανγκ Ξι της Κίνας και τις προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις της περιοχής.