• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:05 - 31 Ιαν 2013

Σε διαβούλευση δόθηκε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην κεφαλαιαγορά

Σε διαβούλευση δόθηκε το νομοσχέδιο που επιφέρει αλλαγές στη νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.

Όπως δηλώνει ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, με το σχέδιο νόμου επιδιώκεται η θέσπιση ορισμένων νέων επενδυτικών εργαλείων ανάπτυξης και η τροποποίηση ορισμένων διατάξεων της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς με κύριο στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, καθώς και η ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ειδικότερα:

Ι. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις σκοπείται:

α) να γίνουν μικρής κλίμακας αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΑΕΕΧ),

β) να αξιοποιηθεί το υφιστάμενο σήμερα καθεστώς των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ) και των Εταιρειών Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ) μέσω της επέκτασης της δυνατότητάς τους να επενδύουν σε ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων και της ρητής ρύθμισης για τη δυνατότητα ή υποχρέωση (για τις ΕΚΕΣ) εισαγωγής τους στη χρηματιστηριακή αγορά.

ΙΙ. Προσαρμόζεται η εθνική νομοθεσία σε διατάξεις του δικαίου της Ένωσης, με ενσωμάτωση οδηγιών και προσαρμογή ρυθμίσεων σε αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.