• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
S&P:Δεν θα υποβαθμιστεί η Ελλάδα αν δεν πληρώσει την ΕΚΤ
16:35 - 15 Ιουν 2015

S&P:Δεν θα υποβαθμιστεί η Ελλάδα αν δεν πληρώσει την ΕΚΤ

Η Ελλάδα δεν θα υποβαθμιστεί στην κατηγορία «επιλεκτική χρεοκοπία» (Selective Default), εάν δεν αποπληρώσει τις δόσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s σε ενημερωτικό του σημείωμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα καλείται να καταβάλλει 6,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο S&P, στα πλαίσια αυτά, ξεκαθαρίζει ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί αν δεν αποπληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ, καθώς οι αξιολογήσεις του αφορούν την προθυμία και την ικανότητα μίας χώρας σχετικά με την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους προς τους μη επίσημους πιστωτές.

Η ΕΚΤ δεν εμπίπτει σ’ αυτή την κατηγορία, συνεχίζει ο οίκος, καθώς θεωρείται επίσημος τομέας, όπως άλλωστε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).