• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γ. Στουρνάρας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό
13:02 - 19 Ιουν 2015

Γ. Στουρνάρας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό, κάτι που διασφαλίζεται πλήρως από τις κοινές δράσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαβεβαίωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνάντηση που είχε με τον συντονιστή της Ομάδας Διαπραγμάτευσης και Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκαν συγκλίσεις στα θέματα που συζητήθηκαν, τα οποία ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, καθώς και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Και οι δύο πλευρές διαπίστωσαν, όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην προχθεσινή έκθεση νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί κοινός τόπος με τους εταίρους και η απόσταση που απομένει να διανυθεί δεν είναι μεγάλη.

ΕΚΤ: Έκτακτη συνεδρίαση για τις ελληνικές τράπεζες

Εκτάκτως συνέρχεται σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ για να συζητήσει πιθανή αύξηση της χρηματοδότησης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ΤτΕ θα αιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι εκροές που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η έκτακτη συνεδρίαση, που οργανώθηκε τηλεφωνικά, είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι, τη στιγμή που η εκροή κεφαλαίων από τις τράπεζες έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Η ΕΚΤ αύξησε την Τετάρτη κατά 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ το πλαφόν τη χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, στα 84,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο Eurogroup του Λουξεμβούργου η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, από νωρίς το πρωί οι αναλήψεις είναι αυξημένες.