• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τζανακόπουλος:Το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης θα γίνει χωρίς έκτακτα μέτρα
17:58 - 10 Δεκ 2016

Τζανακόπουλος:Το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης θα γίνει χωρίς έκτακτα μέτρα

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς έκτακτα μέτρα και χωρίς να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις.  

«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια όσοι μιλούν για προεκλογικές παροχές» είπε για το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, χαρακτηρίζοντας το ως «πράξη ευθύνης».

Όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες αυτή η κυβέρνηση αντιστρέφει το κλίμα. Έχει έρθει πλέον η ανάπτυξη και στόχος της κυβέρνησης είναι να είναι μια αναδιανομητική ανάπτυξη για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποτελούν ιδεοληψία της Αριστεράς και επισήμανε ότι στα χρόνια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ η μερική απασχόληση έγινε καθεστώς.

Σχετικά με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι για πρώτη φορά μέσα στην κρίση ο κοινωνικός προϋπολογισμός έχει αυξημένες πιστώσεις γεγονός που εξοργίζει τη Νέα Δημοκρατία.