• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ελεύθεροι με όρους οι Μιχαλολιάκος - Λαγός
19:15 - 20 Μαρ 2015

Ελεύθεροι με όρους οι Μιχαλολιάκος - Λαγός

Εκτός φυλακής με την επιβολή περιοριστικών όρων βρίσκονται από την Παρασκευή,  ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός, μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, λόγω λήξης του 18μήνου προσωρινής κράτησης.

Και οι δύο ήταν προσωρινά κρατούμενοι, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε αυτή.


Σύμφωνα με το βούλευμα, στο Νίκο Μιχαλολιάκο επιβάλονται οι περιοριστικοί όροι του  κατ’ οίκον περιορισμό και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος θα μπορεί να μεταβαίνει στη Βουλή.


Στο Γιάννη Λαγό, επιβλήθηκαν επίσης οι όροι του κατ' οίκον περιορισμό και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, συν της  μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση. Επίσης, θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ θα μπορεί και αυτός να μεταβαίνει στη Βουλή.


Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να άρει τον κατ' οίκον περιορισμό, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πελάτης του θα  δικαιωθεί στη  δίκη της Χρυσής Αυγής.


Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Μαρτίου, όποτε και λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.


Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι: «μετά από 18 μήνες παράνομης κράτησης που διατάχθηκαν με ανυπαρξία στοιχείων και με την κάλυψη του γεγονότος ότι οι ανακριτές δεν οφείλουν να τεκμηριώσουν την κρίση τους, οι Συναγωνιστές είναι ελεύθεροι. Παρόλα αυτά οι απεχθείς περιοριστικοί όροι παραμένουν, αφού το καθεστώς φοβάται την φωνή της Αλήθειας, την φωνή της Χρυσής Αυγής».