• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Νέα δημοσκόπηση: «Ναι» στο πακέτο Τσίπρα, «όχι» στις πρόωρες εκλογές
15:15 - 16 Δεκ 2016

Νέα δημοσκόπηση: «Ναι» στο πακέτο Τσίπρα, «όχι» στις πρόωρες εκλογές

Θετικό αντίκτυπο είχε στην ελληνική κοινωνία το κοινωνικό πακέτο Τσίπρα για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους και το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.  

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 17 ετών στις 12 και 13 Δεκεμβρίου μόλις το 32% των πολιτών εμφανίζεται να συμφωνεί με τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 62% δεν τις επιθυμεί.

Θετική εμφανίζεται και η υποδοχή της χορήγησης ειδικού βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, με μόνο το 30% να κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το μέτρο και το 50% θετικά/μάλλον θετικά.

Ακόμα θερμότερη υποδοχή φαίνεται να έχει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου (56%). Το ποσοστό που δυσφορεί με το συγκεκριμένο μέτρο πέφτει στο 23%.