• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν διαθέτει νομιμοποίηση για δέσμευση στο Σκοπιανό
12:43 - 06 Ιουν 2018

ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν διαθέτει νομιμοποίηση για δέσμευση στο Σκοπιανό

«Η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις. Γι αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας», τονίζει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.  

Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι:

«Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων.

Η εκχώρηση “Μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή.

Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα. Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα».