• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας εμπαίζει τους συνταξιούχους με τη βοήθεια Μοσκοβισί
11:08 - 08 Ιουλ 2018

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας εμπαίζει τους συνταξιούχους με τη βοήθεια Μοσκοβισί

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την άρνηση του πρωθυπουργού να δεχθεί τροπολογία για να μην περικοπούν οι συντάξεις, άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο πρωθυπουργός δεν βρήκε τίποτα να πει για τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις συντάξεις στην Βουλή αλλά βρήκε κάλυψη πίσω από τις δηλώσεις Μοσκοβισί».  

Με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για εμπαιγμό των συνταξιούχων από τον Αλέξη Τσίπρα και εξαπέλυσε επίθεση και στον επίτροπο Οικονομικών Μοσκοβισί, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα άφησε περιθώρια για επαναδιαπραγμάτευση των συντάξεων, χαρακτηρίζοντάς τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτοντας ότι είναι σε συμπαιγνία με τον κ. Τσίπρα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ «πρόφαση» την τροπολογία της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως υπάρχει σειρά στην πολιτική. Προσέθεσε ωστόσο ότι κατά την άποψή του υπάρχει δημοσιονομικός χώρος το 2019 και για τις συντάξεις και για το αφορολόγητο.

Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Γιακουμάτος υποστήριξε στον σταθμό ότι δεν πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις, σημειώνοντας πως τα λεφτά βρίσκονται καθώς υπάρχει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ που επικαλείται η κυβέρνηση.

Κατάργηση των μειώσεων των συντάξεων ζήτησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου καλώντας την κυβέρνηση να υπερψηφίσει την σχετική πρόταση της Φώφης Γεννηματά.