• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Δεν είναι αναγκαία για τον Τζανακόπουλο μια περικοπή συντάξεων
11:43 - 23 Αυγ 2018

Δεν είναι αναγκαία για τον Τζανακόπουλο μια περικοπή συντάξεων

Κατά της περικοπής των συντάξεων εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ, όπου δήλωσε ότι «αντικειμενικά δεν είναι αναγκαίο για να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% στο πλεόνασμα», επαναλαμβάνοντας δε ότι «είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να κινήσει τη διαδικασία για αύξηση του κατώτατου μισθού».

Σύμφωνα με τον ο κυβερνητικό εκπρόσωπο, «ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει, δεν θα είμαστε υπό τη διαδικασία μνημονιακής επιτροπείας». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την άποψη ότι «οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι καλυμμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα» εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την ομαλή χρηματοδότηση των ελληνικών ομολόγων».

Ερωτηθείς ειδικά για τους μεταμνημονιακούς ελέγχους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι συχνότεροι για αρκετό διάστημα λέγοντας «θα δούμε για πόσο διάστημα θα είναι πιο συχνές οι επισκέψεις των ελεγκτών της ευρωπαϊκής επιτροπής».

Κληθείς να σχολιάσει το ύφος του πρωθυπουργικού διαγγέλματος στην Ιθάκη ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «με την έξοδο από το Μνημόνιο οι διαφορές με τη ΝΔ γίνονται πιο έντονες. Όταν υπάρχουν πολιτικές διαφορές υπάρχει πόλωση. Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που θα στηρίξει κοινωνικές πολιτικές, θέσεις εργασίας κ.α.».

Κάλεσε δε σε απομόνωση «το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στη ΝΔ», αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για «ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς» και στον «παροξυσμό του Άδωνι Γεωργιάδη».

«Ο πρωθυπουργός φωτογράφισε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα και ο κ. Παπαδήμος έπαιξε ένα πολιτικό ρόλο. Γιατί να ξεχάσουμε τους παράγοντες της πολιτικής ελίτ που οδήγησαν στα μνημόνια» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την τύχη της κυβέρνησης σχετικά με το Σκοπιανό και τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Καμμένος έχει πει ότι θα πορευτεί μέχρι το τέλος της 4ετιας. Η συμφωνία εκτιμούμε ότι θα περάσει με ευρεία κυβερνητική πλειοψηφία αν τα κόμματα ψηφίσουν με πολιτικά κριτήρια και όχι με μικροκομματικές επιδιώξεις».