• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Κοντοζαμάνης: Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια Covid-19
21:46 - 04 Σεπ 2020

Κοντοζαμάνης: Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια Covid-19

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προμήθεια εμβολίων και ήδη έχει υπογραφεί η πρώτη συμφωνία με την Αstra-Zeneca και συμμετέχουμε σε αυτή. Ο προγραμματισμός παραλαβής των δόσεων είναι ο Δεκέμβριος όπου και θα ξεκινήσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις εμβολίων, ανέφερε κατά την ενημέρωση της Παρασκευή για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως επανέλαβε ο κ. Κοντοζαμάνης, στο δημόσιο σύστημα το τεστ κορονοιού είναι δωρεάν, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμα και αν το τεστ αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα έκανε όλος ο κόσμος τεστ, διότι οι περισσότεροι μπορεί να μην πληρούν τα κριτήρια ελέγχου.

Τόνισε επίσης ότι στο δημόσιο σύστημα έφτασαν να γίνονται μέχρι και 17.000 τεστ την ημέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο μέσος όρος των ημερήσιων τεστ ήταν 13.400 τεστ.

Αναφερόμενος στο θέμα με τα αντιδραστήρια στο ΕΚΕΑ, είπε ότι η παραγωγική του δυνατότητα είναι 1.000 τεστ ημερησίως τα οποία θα συνεχίσει να διενεργεί και την επόμενη εβδομάδα που αποκαθίσταται η ροή των αντιδραστηρίων.

"Σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται ο ημερήσιος αριθμός των τεστ που διεξάγονται στη χώρα, καθώς όσα ήταν να κάνει το ΕΚΕΑ προωθούνται σε άλλα εργαστήρια. Πράγματι έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά γίνεται αντιληπτό από όλους ότι η προμήθεια των εργαστηρίων με συγκεκριμένα εξειδικευμένα αντιδραστήρια επειδή όλα αυτά λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο είναι δεδομένη, γι αυτό 1.000 τεστ γινόταν την ημέρα στο ΕΚΕΑ, 1.000 θα γίνονται".