• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γεωργιάδης: Το «καλάθι» δεν είναι διατίμηση, είναι εργαλείο δημόσιου ανταγωνισμού
09:59 - 16 Δεκ 2022

Γεωργιάδης: Το «καλάθι» δεν είναι διατίμηση, είναι εργαλείο δημόσιου ανταγωνισμού

Για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αγορά ενόψει των εορτών, το «καλάθι του Άη Βασίλη» και το «καλάθι του νοικοκυριού», μίλησε σήμερα (16/12) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.  

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός τόνισε ότι το «καλάθι δεν είναι διατίμηση, αλλά εργαλείο δημόσιου ανταγωνισμού».

Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε και για το πρόγραμμα χρηματοδότησης δανείων το οποίο ανακοίνωσαν τα πιστωτικά ιδρύματα λέγοντας ότι η είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των δανειοληπτών δεν συνδέεται με κρατικές επιχορηγήσεις.

«Η πρώτη φορά που οι τράπεζες βάζουν το χέρι στην τσέπη είναι αυτή» είπε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις ότι καλύπτει ένα μικρό μέρος των δανειοληπτών που βλέπουν τις δόσεις να ανεβαίνουν λόγω της αύξησης των επιτοκίων. «Είναι το περισσότερο που έχει γίνει ποτέ», πρόσθεσε.

«Ο κ. Σταικούρας εκ μέρους της κυβερνήσεως, δίνει μια μάχη με τις τράπεζες. Η πίεση είναι μεγάλη στα όρια που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» συμπλήρωσε για το θέμα.

Τι δήλωσε για την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Μαρίας Σπυράκη να ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας υποστηρίζοντας ότι είναι θαρραλέα πολιτική κίνηση.

«Η ΝΔ δεν επιτρέπει σκιές. Οι Ευρωπαϊκές Αρχές θα ακολουθήσουν την έρευνα που θα κάνουν και από εκεί και πέρα, όταν με το καλό τελειώσει θα επανέλθει στη ΝΔ», ανέφερε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι «αν η κ. Σπυράκη ήξερε (ότι συνεργάτης της) λάμβανε παρανόμως τα χρήματα κακώς το επέτρεψε».