• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Δημοσκόπηση Alco: Προτεραιότητα στα ζητήματα ακρίβειας-Δημοφιλέστερος υπουργός ο Δένδιας
21:36 - 21 Ιαν 2025

Δημοσκόπηση Alco: Προτεραιότητα στα ζητήματα ακρίβειας-Δημοφιλέστερος υπουργός ο Δένδιας

Η ακρίβεια εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Alco, ενώ παραμένει η γενικότερη απαισιοδοξία όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Όσον αφορά τη δημοφιλία κυβερνητικών μελών, τις καλύτερες γνώμες συγκεντρώνει ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που παρουσιάστηκε στον Alpha την Τρίτη (21/1) η αντιμετώπιση της ακρίβειας θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα ποια θα θέλατε να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης το 2025 τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:

-Αντιμετώπιση ακρίβειας 47%

-Βελτιώσεις στο ΕΣΥ 25%

-Μείωση φορολογίας 9%

-Πάταξη διαφθοράς 6%

-Καλύτερη αστυνόμευση 5%

-Βελτιώσεις στην παιδεία 3%

alco akrivia

Στην ερώτηση για το κατά πόσο ικανοποιημένοι είστε με την απόδοση της κυβέρνησης το 47% λέει καθόλου, το 29% λίγο και το 23% πολύ/αρκετά.

Όσον αφορά τους μεγαλύτερους φόβους για το 2025, οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής:

-Να μην μπορώ να τα βγάλω πέρα 41%

-Προβλήματα υγείας 30%

-Επέκταση πολέμων 19%

-Θύμα εγκληματικής ενέργειας 6%

-Ακραία καιρικά φαινόμενα 3%

04 2

Όσον αφορά την επίδοση των υπουργών της κυβέρνησης, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με 32%. Ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με 10%. Ωστόσο, 52% των ερωτηθέντων απάντησε «Κανένας». Την χαμηλότερη δημοφιλία έχει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με μόλις 3%.

Αναλυτικότερα:

-Δένδιας 32%

-Πιερρακάκης 10%

-Γεωργιάδης 9%

-Χατζηδάκης 5%

-Χρυσοχoϊδης 4%

-Κικίλιας 4%

-Γεραπετρίτης 3%

-Άλλος 7%

Κανένας 52%

alco dimofilia

Τέλος. για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς το 31% λέει χειρότερη, το 22% ίδια καλή και το 22% ίδια κακή ενώ το 17% πιστεύει πως θα είναι καλύτερη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21/01/2025 - 21:43