• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Κέλλας: Κρατάμε τις τιμές του πασχαλινού τραπεζιού στα περσινά επίπεδα
11:59 - 07 Απρ 2025

Κέλλας: Κρατάμε τις τιμές του πασχαλινού τραπεζιού στα περσινά επίπεδα

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις τιμές στο πασχαλινό τραπέζι αλλά και την επίδραση των αμερικανικών δασμών στα ελληνικά προϊόντα.

Μιλώντας στο ΕΡΤ NEWS, ο κ. Κέλλας τόνισε πως γίνεται προσπάθεια ώστε οι τιμές να διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα: «Έχουμε κάνει τις απαραίτητες συσκέψεις και έχουμε δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και με τους εμπόρους αμνοεριφίων και με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ έτσι ώστε και η αγορά να είναι εφοδιασμένη και να κρατήσουμε τις τιμές στα περσινά επίπεδα. Πέρυσι, το αρνί ήταν στα σούπερ μάρκετ μέχρι 10 ευρώ. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να κρατηθούν οι τιμές σε αυτό το επίπεδο».

Ακόμα, ανέφερε πως συζητήθηκε σε σύσκεψη του υπουργείου η αυστηροποίηση των ελέγχων για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας: «Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια σύσκεψη στο υπουργείο για την αυστηροποίηση των ελέγχων. Θέλουμε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι από οργανωμένα συνεργεία στις πύλες εισόδου στη χώρα και στις εθνικές οδούς καθώς και στα σημεία εκφόρτωσης».

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως οι αμερικανοί δασμοί σε προϊόντα που δεν παράγονται στην Αμερική «δεν έχει κανένα νόημα»: «Οι αμερικανικοί δασμοί δημιουργούν μια δύσκολη και απρόβλεπτη συνθήκη καθώς και μια αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο. Η Ευρώπη θα αντιδράσει ενιαία. Προϊόντα όπως είναι η φέτα, οι ελιές, το λάδι δεν παράγονται καν στην Αμερική. Επομένως δεν έχει κανένα νόημα η επιβολή δασμών σε αυτά τα προϊόντα. Είχαν εξαιρεθεί και το 2019 από την κυβέρνηση Τραμπ. Θα ζητήσουμε εξαίρεση για τα ελληνικά προϊόντα που δεν παράγονται στις ΗΠΑ».

Για το δυστύχημα των Τεμπών

Ο κ. Κέλλας σχολίασε επίσης τις αποστάσεις από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρόσφαιρα που πήραν τα Πανεπιστήμια της Γάνδης και της Πίζας: «Στην τραγωδία των Τεμπών η οποία διαδραματίζεται εδώ και δύο χρόνια έχουμε δει μια σειρά από fake news. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ο κ. Παπαδημητρίου ζητά να αφαιρεθεί από το πόρισμα το τμήμα που αφορά στην πυρόσφαιρα. Βλέπουμε μια πραγματική επίθεση της αλήθειας όσο πλησιάζουμε προς τη δίκη.

Ένα μέλος της επιτροπής ο Μπαρτ Ακού ο οποίος είναι και το νούμερο δύο των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων, επέμενε να μπει. Φαντάζεστε, λέει ο ίδιος ο κύριος Παπαδημητρίου, τι θα συνέβαινε εάν δεν έμπαινε μέσα το πόρισμα; Τι θα έλεγε όλος ο κόσμος.

Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Όλοι θέλουμε να λάμψει η αλήθεια».