Σύμφωνα με διαρροές, στις θέσεις των παραιτηθέντων Υπουργών θα μπουν οι Μαργαρίτης Σχοινάς (Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης) και ο Ευάγγελος Τουρνάς (Υπ. Προστασίας του Πολίτης), ενώ ο Μακάριος Λαζαρίδης θα γίνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Η θέση του κ. Βαρζτόπουλου στο Υπ. Υγείας αναμένεται να μην πληρωθεί μετά την παραίτησή του.
Σε δύσκολη θέση είναι, ακόμη, ο Γραμματέας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, με πολλές εκτιμήσεις να θεωρούν απίθανη τη διατήρησή του στη θέση αυτή. Κάποιοι αναφέρουν ότι η αντικατάστασή του θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά το συνέδριο του κόμματος στα μέσα Μαΐου, αλλά πλέον δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να επιταχυνθούν και να συμβούν νωρίτερα.
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε περαιτέρω αλλαγές και σε μεγαλύτερο ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.
{https://exchange.glomex.com/video/v-dhjd0a1qkvqp?integrationId=eexbs1jkg0kofln}
Κατά τα άλλα, ακούγεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ζυγίζει» και ευρύτερες αλλαγές. Ο Κώστας Αχ. Καραμνλής και η Κατερίνα Παπακώστα (πρώην Υφυπουργός) βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Πάντως, στο σενάριο δραστικότερων αλλαγών, δεν έχει ακόμη διασαφηνιστεί εάν ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε διαγραφές ή θα ζητήσει από τους εμπλεκόμενους βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους για να διευκολύνουν την κατάσταση.



