• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Οι αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τη μετακίνηση Κυρανάκη – Πότε έρχονται οι ανακοινώσεις
11:28 - 06 Ιουν 2026

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τη μετακίνηση Κυρανάκη – Πότε έρχονται οι ανακοινώσεις

Επικείμενος ανασχηματισμός δρομολογείται μετά τη μετακίνηση του Κωνσταντίνος Κυρανάκης από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταφορών στη θέση του γραμματέα της Νέα Δημοκρατία, με βασική αποστολή τον συντονισμό της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος.

Η επιλογή του κ. Κυρανάκη αποδίδεται κατά βάση στην απήχησή του στις νεότερες ηλικίες, αλλά και στην ικανότητά του να προσεγγίσει τμήματα του λεγόμενου «σαμαρικού» ακροατηρίου. Παράλληλα, θετικά αξιολογείται η παρουσία του στα χαρτοφυλάκια της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των Μεταφορών. Η μετακίνησή του έχει επίσης αναζωπυρώσει τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Η εκλογή του στη θέση του γραμματέα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (10/6).

Ακολούθως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, την Πέμπτη (11/6) θα ανακοινωθεί ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Οι κενές θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν αφορούν, κατ’ αρχάς, το Υπουργείο Μεταφορών, μετά την αποχώρηση του κ. Κυρανάκη, καθώς και τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, η οποία έμεινε κενή μετά τον θάνατο του Νίκου Ταγαρά.

Παράλληλα, δεν αποκλείονται παρεμβάσεις στο επιτελείο του Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Τάσος Χατζηβασιλείου φέρεται να προορίζεται για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Η συγκεκριμένη επιλογή συνδέεται με την προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας του Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2027.