• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:30 - 23 Οκτ 2008

Βουλή: Ομόφωνα υπερ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής

Ομόφωνα υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, χωρίς να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας διαπιστώνοντας τη σύμφωνη γνώμη όλων των πτερύγων της Βουλής υπέρ της πρότασης του προέδρου της ΚΟ της ΝΔ και πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και 80 βουλευτών του κόμματός του, πρότεινε ο χρόνος που θα διατίθετο για τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας, να διατεθεί προκειμένου να ομιλήσουν περισσότεροι εγγεγραμμένοι βουλευτές. Η πρότασή του έγινε αποδεκτή από την Ολομέλεια και έτσι ομόφωνα αποφασίστηκε η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Όπως ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο πρόεδρος της Βουλής, η Επιτροπή θα αποτελείται από 23 μέλη (αναλογικά, από την δύναμη των κομμάτων της Βουλής) και η πρώτη της συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου. Οι εργασίες της Επιτροπής θα πρέπει, σύμφωνα με πρόταση του κ. Σιούφα, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2008, οπότε και θα υποβληθεί στην Ολομέλεια το πόρισμά της.