Η παρουσίαση ξεκίνησε με αναφορές στην πρόσφατη εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο αντικείμενο της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των επενδύσεων σε ακίνητα, και στις εξελίξεις της ελκυστικής ελληνικής αγοράς ακινήτων.
Στη συνέχεια της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε αναφορά στις επενδύσεις της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ αλλά και στο γεγονός ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να αξιοποιήσει το 50% από τα διαθέσιμα προς επενδύσεις αντληθέντα κεφάλαια λίγους μήνες από την ολοκλήρωση της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Επιπρόσθετα, παρουσιάσθηκε το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, το φορολογικό καθεστώς που διέπει την εταιρεία και η στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Eurobank.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ για την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2006.
Να σημειωθεί ότι την εταιρεία εκπροσώπησαν οι κ.κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, μέλος του Δ.Σ. και της Eπενδυτικής Eπιτροπής της εταιρείας, Γεώργιος Χρυσικός, Διευθυντής Επενδύσεων και Τερέζα Μεσσάρη, Υπεύθυνος Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων.
Όπως δήλωσε ο κ. Καρυτινός, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών τόσο για την ελληνική αγορά ακινήτων όσο και για την εταιρεία μας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο. "Ωστόσο, προκειμένου να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το τόσο ευνοϊκό κλίμα, πρέπει άμεσα να βελτιωθούν κάποια σημεία του θεσμικού πλαισίου όπως η δυνατότητα επένδυσης σε SPVs με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση ακινήτων, η μείωση του ποσοστού των ελάχιστων απαιτουμένων διαθεσίμων, το ποσοστό δανεισμού της εταιρείας κατ' αναλογία με τη διεθνή πρακτική και να αποσαφηνιστούν θέματα φορολογικού χαρακτήρα, όπως ο φόρος αυτόματου υπερτιμήματος και ο ΦΠΑ".
Τέλος ο κος Χρυσικός υπογράμμισε τη θετική απόκριση που είχε το γεγονός της σύντομης αξιοποίησης σημαντικού ποσοστού των αντληθέντων κεφαλαίων και συμπλήρωσε ότι δε θα αργήσουν να επενδυθούν και τα υπόλοιπα κεφάλαια στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της Διοίκησης για τη μελλοντική ανάπτυξή της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία εστιάζει στην αγορά χώρων γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε τοποθεσίες υψηλής εμπορικότητας και προβολής.
Σειρά παρουσιάσεων και επαφών με σημαντικό αριθμό ξένων θεσμικών επενδυτών στο Αμστερνταμ, τη Ζυρίχη, το Παρίσι και το Λονδίνο πραγματοποίησε η Eurobank Properties από την Τετάρτη 13 έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος της επικοινωνίας με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.



