• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Με το χαμηλό ΦΠΑ σαπούνια, μάσκες και αντισηπτικά
13:41 - 18 Μαρ 2020

Με το χαμηλό ΦΠΑ σαπούνια, μάσκες και αντισηπτικά

Στο 6%, από 24% που είναι σήμερα, διαμορφώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων που σχετίζονται με την ατομική υγιεινή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας. Το μέτρο όπως είπε θα ισχύσει έως το τέλος του έτους. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ανακοινώνοντας τους 10 άξονες του δεύτερου πακέτου δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την πανδημία, ο στόχος είναι να μειωθεί το κόστος αγοράς για τα προϊόντα ατομικής υγιεινής.

Μεταξύ των προϊόντων που ο συντελεστής ΦΠΑ μειώνεται στο 6% από 24%, είναι οι μάσκες, τα γάντια, τα αντισηπτικά διαλύματα, το σαπούνι, τα μαντιλάκια και η αιθυλική αλκοόλη εφόσον χρησιμοποιείται για την παραγωγή αντισηπτικών.

Διαβάστε επίσης: