ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αττική Οδός: Στο ΣτΕ το... σίριαλ της παραχώρησης Κύριο

19:51 - 05 Δεκ 2023 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αττική Οδός: Στο ΣτΕ το... σίριαλ της παραχώρησης
Η κοινοπραξία των Vinci – Mytilineos προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έκβασης του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Η διαφορά των δύο προσφορών που κατέθεσαν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία Vinci – Mytilineos ήταν πολύ μικρή στα όρια του 5%, το οποίο η προκήρυξη του διαγωνισμού έθετε σαν όριο - προδιαγραφής. Συγκεκριμένα ήταν μόλις 5,02% γεγονός που οδήγησε την κοινοπραξία να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα και να καταθέσει προσφυγή.

Αρχικά κατατέθηκε προσφυγή στην Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία απορρίφθηκε.

Οι ενδιαφερόμενοι, ωστόσο, επιμένουν και προσφεύγουν κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση προσφυγής έλαβε η Vinci ως κυρίαρχος μέλος της κοινοπραξίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η υφιστάμενη παραχώρηση λήγει τον Οκτώβριο του 2024, και σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι δυνατό να υπάρξει ικανός χρόνος για την ομαλή μετάβαση από τον σημερινό παραχωρησιούχο (Ακτωρ Παραχωρήσεις-Avax), στον νέο παραχωρησιούχο (ΓΕΚ Τέρνα).

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, εφόσον υπάρξει σημαντική καθυστέρηση, η πολιτεία θα παραλάβει τον έλεγχο του asset και πιθανότατα θα εξετάσει το ενδεχόμενο διαγωνισμού-εξπρές για τη λειτουργία της μέχρι την οριστική έκβαση της διαδικασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.