ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: Μέχρι τέλος του 2021 παρατείνεται η διαγωνιστική διαδικασία Κύριο

14:00 - 28 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
Εθνική Ασφαλιστική: Μέχρι τέλος του 2021 παρατείνεται η διαγωνιστική διαδικασία
Έως τα τέλη του 2021 αναμένεται να συνεχιστεί το σίριαλ της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα έλαβε νέα παράταση ενάμισι έτους για την υλοποίηση της δέσμευσης πώλησης - διάθεσης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά τον άγονο δεύτερο διαγωνισμό.

Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) αποδέχθηκε τα επιχειρήματα της τράπεζας για την ανατροπή που προκάλεσε η πανδημία της Covid-19 στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να δώσει νέα παράταση ως το τέλος του 2021.

Υπό το παραπάνω πρίσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν η DG Comp να μην επιβάλει «πέναλτι», λόγω της νέας παράτασης στην υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης. Υπενθυμίζεται ότι το ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε τον διαγωνισμό για την πώληση του 80% στη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Να σημειωθεί ότι η CVC Capital Partners ήταν η μόνη που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, η οποία, όμως, ενείχε αιρέσεις λόγω της μεσολάβησης της πανδημίας. Η Fosun, από την πλευρά της, είχε ζητήσει παράταση μερικών ημερών για την κατάθεση προσφοράς, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Όπως είχε επισημάνει το Reporter, σε ό,τι αφορά την πρόταση από την CVC Capital Partners, αυτή κρίνεται χαμηλότερη των προσδοκιών και αποτιμάται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο τρίτος φερόμενος ενδιαφερόμενος, ο όμιλος Värde Partners δεν είχε δείξει ζωηρό ενδιαφέρον και τελικά δεν προχώρησε στην κατάθεση προσφοράς.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:07 - 28 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.