ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fourlis: Συνεχίζει το επενδυτικό πλάνο παρά την κρίση της πανδημίας

08:35 - 03 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
Fourlis: Συνεχίζει το επενδυτικό πλάνο παρά την κρίση της πανδημίας
Τηλεδιάσκεψη με σκοπό την ενημέρωση των αναλυτών, αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου, πραγματοποίησε την Τετάρτη η διοίκηση του Ομίλου Fourlis.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο CEO της Fourlis, Απόστολος Πεταλάς, γνωστοποίησε πως ο Όμιλος αναμένεται να συνεχίσει το επενδυτικό του πλάνο και πως η κρίση της πανδημίας δημιουργεί νέες ευκαιρίες.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλά, η ισχυρή ρευστότητα και η συνεργασία με την ΙΚΕΑ International δίνουν προβάδισμα στον Όμιλο, καθώς άλλοι ανταγωνιστές δεν έχουν οι ίδιοι τη ρευστότητα που απαιτείται.

Παράλληλα, ανέφερε πως η Fourlis είναι σε διαπραγματεύσεις για τα leasing προκειμένου να καταφέρει να μειώσει τα μισθώματα. Επιπλέον, τόνισε πως η απουσία τουριστών επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις αθλητικών ειδών ειδικά σε καταστήματα που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Στη συνέχεια ο κ. Πεταλάς, σημείωσε πως ολοκληρώθηκαν οι επενδύσεις σε logistics για να στηρίξουν τις δικτυακές πωλήσεις, οι οποίες λόγω της πανδημίας αυξήθηκαν σημαντικά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, το άνοιγμα των καταστημάτων στις χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος δείχνει μικρότερο αριθμό επισκεπτών στα ΙΚΕΑ, αλλά φαίνεται πως πηγαίνει ο πελάτης, ο αποφασισμένος να αγοράσει και όχι αυτός που πάει για να πάρει ιδέες και να περάσει την ώρα του.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο κ. Πεταλάς υπογράμμισε πως όμιλος έχει ήδη υλοποιήσει δαπάνες 10,4 εκατ. ευρώ και εκτιμά ότι έως το τέλος του χρόνου θα ολοκληρώσει επενδύσεις 18-20 εκατ.ευρώ αθροιστικά. Εκτιμά δε πως στο τέλος του έτους θα εμφανίσει αρνητικές ταμειακές ροές, τις οποίες επιδιώκει να περιορίσει στο ύψος των επενδύσεων του.

Τέλος, όσον αφορά τα αποτελέσματα, σημείωσε πως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είχαν μονοψήφια μείωση πωλήσεων, ενώ πλέον έχει εισέλθει ο όμιλος στο σημαντικότερο τρίμηνο το οποίο πραγματοποιεί το 60% των EBITDA.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 03 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.