ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Eurobank προστέθηκε στον MSCI Standard Greece Κύριο

00:20 - 12 Μαϊ 2021 | Αναλύσεις
Η Eurobank προστέθηκε στον MSCI Standard Greece
Στον δείκτη MSCI Standard Greece εντάχθηκε η Eurobank, στο rebalancing των δεικτών της Morgan Stanley, και κατά συνέπεια η μετοχή της ελληνικής τράπεζας διαγράφεται από τον δείκτη Small Cap.

Ταυτόχρονα από τον Small Cap διαγράφεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Reporter.gr, μέχρι σήμερα στον MSCI Standard Greece συμμετείχαν τρεις εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκεκριμένα ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η Jumbo, ενώ πλέον είναι τέσσερις, μαζί με την Eurobank.

Οι αλλαγές, που ανακοινώθηκαν σήμερα, θα τεθούν σε ισχύ από τις 27 Μαΐου. Σημειώνεται επίσης πως η μετοχή της Eurobank, λόγω της αναβάθμισής της, θα τύχει σημαντικών εισροών, που υπολογίζονται κοντά στα 120 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Societe Generale.

Παράλληλα, οι περιπτώσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos συγκαταλέγονταν σε εκείνες που πληρούν τα κριτήρια, ώστε να εντάσσονταν στον MSCI Standard Greece, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δε συνέβη.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα δεν αναβαθμίστηκε, καθώς πληρούσε τα κριτήρια μόνο για δύο ημέρες από τις τελευταίες 90 ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:34 - 12 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.