ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αttica Bank: Σήμερα συνεδριάζει το δ.σ για τους υποψήφιους επενδυτές

08:17 - 29 Σεπ 2021 | Αναλύσεις
Αttica Bank: Σήμερα συνεδριάζει το δ.σ για τους υποψήφιους επενδυτές
Στη τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank μεταξύ 120 έως 240 εκατ. ευρώ. Σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για να αξιολογήσει τις προσφορές των επενδυτών καθώς αργά χθες το βράδυ είχε κλείσει το VDR της Attica Bank.

Οι πληροφορίες από το VDR αναφέρουν ότι έχουν εμφανιστεί συνολικά δεκατρείς ενδιαφερόμενοι, εκ των οποίων ένας λίγο πριν το κλείσιμο της διαδικασίας. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η Bain Capital και το αμερικανικό fund JC Flowers. Και τους δύο ενδιαφερόμενους συμβουλεύει η UBS.

Ενδιαφέρον φέρεται επίσης να έχει εκδηλώσει η Davidson Kempner. Στο «χορό» των υποψηφίων είναι και η Ellington, η οποία τον Αύγουστο εξαγόρασε το 69% των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας της Attica Bank, Thea Artemis Financial Solution, στο πλαίσιο της τιτλοποίησης «Ωμέγα». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω της εξαγοράς αυτής, με μειοψηφικό ποσοστό – φημολογείται γύρω στο 20% - έχει βρεθεί ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας επενδυτής Τέλης Μυστακίδης. Ο τελευταίος, έχοντας αποκτήσει και μετοχική παρουσία στην Τράπεζα Πειραιώς,  προτίθεται να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της Attica Bank, εάν η Ellington φτάσει στο τέρμα των δεσμευτικών προσφορών για την ΑΜΚ.

Η μυστικότητα, πάντως, για τους ενδιαφερόμενους για την Attica Bank, διατηρείται γενικά από τους συμβούλους για την ΑΜΚ της Τράπεζας, Axia Ventures και Euroxx. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι σύμβουλοι έχουν πραγματοποιήσει επαφές με 75 επενδυτές και μεταξύ των 13 που φέρεται να έχουν μπει στο VDR, θα κληθούν να επιλέξουν αυτόν που θα έχει σαφές μακροπρόθεσμο πλάνο για την επόμενη μέρα της Attica Bank, συνοδεύοντας το ενδιαφέρον του και με την δέσμευση κεφαλαίων για την ΑΜΚ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.