ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Alpha Bank απόδειξη ότι ο τραπεζικός κλάδος βαδίζει προς ολοκληρωτική εξυγίανση

10:55 - 15 Μαρ 2022 | Αναλύσεις
Η Alpha Bank απόδειξη ότι ο τραπεζικός κλάδος βαδίζει προς ολοκληρωτική εξυγίανση
Στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ η πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών διατήρησε εν πολλοίς τα ημερήσια κέρδη.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες με πρωταγωνιστή και πάλι τον τεχνολογικό κλάδο, όπου επικράτησε η ανησυχία για επιθετική αύξηση των επιτοκίων. 

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της Alpha Bank αποτελούν άλλη μία επιβεβαίωση ότι ο κλάδος βαδίζει προς ολοκληρωτική εξυγίανση της ποιότητας του ενεργητικού του. Ο όμιλος ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 35εκ. Ευρώ για το δ΄τρίμηνο και 330εκ.  Ευρώ για την χρήση 2021 με τον δείκτη NPEs να συρρικνώνεται στο 13,1%. 

H ενσώματη  καθαρή θέση ανήλθε στα 5,6δισ. ευρώ, ενώ η διοίκηση στοχεύει και στην διανομή κερδών από το 2024.

Παράλληλα, σε επίπεδο ρεκόρ ανακοινώθηκε η καθαρή κερδοφορία του ΟΛΠ στα 36,8εκ ευρώ για το προηγούμενο έτος ξεπερνώντας και εκείνη του 2019. Η προτεινόμενη διανομή μερίσματος ανέρχεται στα 0,63ευρώ/μτχ.  Ο τίτλος δείχνει ότι έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου, αν και ανοιχτό παραμένει ακόμα το ζήτημα σχετικά με το master plan των επενδύσεων.

Αυξημένες απώλειες καταγράφονται σήμερα το πρωί στα χρηματιστήρια της Κίνας εν μέσω αύξησης κρουσμάτων αλλά και ανησυχίας για τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.