ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κληρώνει» ο MSCI Greece: Τα δεδομένα και τα σενάρια εισόδου Κύριο

09:00 - 10 Νοε 2022 | Αναλύσεις
«Κληρώνει» ο MSCI Greece: Τα δεδομένα και τα σενάρια εισόδου
Πέραν των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου πολλών και σημαντικών εισηγμένων εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που γνωστοποιούνται σήμερα (10/11), η ελληνική επενδυτική κοινότητα αναμένει τις ανακοινώσεις για την εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του οίκου Morgan Stanley Capital International (MSCI).

Στον MSCI Greece Standard συμμετέχουν συνολικά 8 ελληνικές εταιρείες και συγκεκριμένα οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Mytilineos.

Παράγοντες της εγχώριας αγοράς κάνουν λόγο για την πιθανότητα εισόδου μίας ακόμη μετοχής, κρατώντας βέβαια «μικρό καλάθι». Συγκεκριμένα, δεν αποκλείουν είσοδο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ η Motor Oil ίσως χάνει για λίγο την είσοδο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πάντως, οι προσδοκίες για τον MSCI είναι χαμηλές, καθώς η εισαγωγή νέων μετοχών στους δείκτες γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια. Αυτό έρχεται, ωστόσο, σε αντίθεση με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της JP Morgan η οποία ανέφερε πως ο MSCI Greece Standard θα μπορούσε να σημειώσει φέτος άνοδο έως και 10%, φτάνοντας στην τριάδα των αγορών που αναμένεται να υπεραποδώσουν έως τα τέλη του 2022. Οι ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση θα γίνουν αμέσως μετά τη λήξη της αποψινής συνεδρίασης της Wall Street.

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, τον «χορό» των ανακοινώσεων ανοίγει το πρωί της Πέμπτης ο ΟΤΕ, ενώ πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου δημοσιεύει τα οικονομικά μεγέθη της και η ΤΙΤΑΝ. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, τη «σκυτάλη» παίρνουν οι Eurobank, Εθνική Τράπεζα, HELLENiQ ENERGY και Aegean. Την Παρασκευή (11/11) ανακοινώνει τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου και 9μήνου η Τράπεζα Πειραιώς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.