ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαίσιο: Επίσημη πρόθεση αποχώρησης από το Χρηματιστήριο- Προαιρετική δημόσια πρόταση Κύριο

19:45 - 22 Δεκ 2022 | Αναλύσεις
Πλαίσιο: Επίσημη πρόθεση αποχώρησης από το Χρηματιστήριο- Προαιρετική δημόσια πρόταση
Συμφωνία για τη διαγραφή της Πλαίσιο Computers από το Χρηματιστήριο υπέγραψαν σήμερα (22/12) οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, κ.κ. Γεώργιος και Κωνσταντίνος Γεράρδος, με το προσφερόμενο τίμημα να ανέρχεται στα 4,58 ευρώ για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης.

Ειδικότερα, η εταιρεία με την επωνυμία «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» (εφεξής η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Ν. 3556/2007 και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που έλαβε την 22.12.2022 από τους κ. Γεώργιο Γεράρδο και κ. Κωνσταντίνο Γεράρδο, ανακοινώνει τα εξής:

Στις 22.12.2022, ο Γεώργιος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα το 66,71% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα το 15,47% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, (οι «Βασικοί Μέτοχοι») υπέγραψαν συμφωνία μετόχων (η «Συμφωνία Μετόχων»), με την οποία συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συντονιστούν μεταξύ τους προκειμένου να επιδιώξουν (α) κοινούς στρατηγικούς στόχους ως προς τον έλεγχο της Εταιρείας και (β) τη διαγραφή της από το Χ.Α.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Βασικοί Μέτοχοι συμφώνησαν τον τρόπο άσκησης της εταιρικής διακυβέρνησης της Εταιρείας, τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, καθώς και ορισμένους περιορισμούς και ορισμένα δικαιώματα εκάστου εξ αυτών αναφορικά με τη μεταβίβαση των μετοχών τους. Αμφότεροι οι Βασικοί Μέτοχοι ανέλαβαν την υποχρέωση να ψηφίζουν με το σύνολο των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα για την υλοποίηση των ανωτέρω.

Συνεπεία της υπογραφής της Συμφωνίας Μετόχων, οι Βασικοί Μέτοχοι ασκούν από κοινού 18.142.713 δικαιώματα ψήφου που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 82,18% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρία, ως ακολούθως:

asdsfrgt

Η γνωστοποίηση υποβλήθηκε από τους κ.κ. Γεώργιο Γεράρδο και Κωνσταντίνο Γεράρδο.

Υποβολή Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης

Σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, όπως ισχύει (ο «Νόμος»), ο κ. Γεώργιος Γεράρδος (ο «Προτείνων»), ανακοινώνει την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης (η «Δημόσια Πρόταση») προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,33 εκάστης (οι «Μετοχές»), εκδόσεως της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΝΩΝΥΜH ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.» (η «Εταιρεία»), για την απόκτηση του συνόλου των Μετοχών τους.

Στις 22/12/2022, ο Προτείνων (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας), ο οποίος κατέχει άμεσα 66,71% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος (Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας), ο οποίος κατέχει άμεσα 15,47% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ήτοι κατέχουν αθροιστικά το 82,18% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία (οι «Βασικοί Μέτοχοι») υπέγραψαν συμφωνία μετόχων (η «Συμφωνία Μετόχων»), με την οποία συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συντονιστούν μεταξύ τους κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος ε’ του Νόμου (από κοινού με τα αναφερόμενα στην ενότητα 2 κατωτέρω πρόσωπα τα «Συντονισμένα Πρόσωπα»), προκειμένου να επιδιώξουν (α) κοινούς στρατηγικούς στόχους ως προς τον έλεγχο της Εταιρείας και (β) τη διαγραφή της από το Χ.Α. Περαιτέρω, οι Βασικοί Μέτοχοι συμφώνησαν τον τρόπο άσκησης της εταιρικής διακυβέρνησης της Εταιρείας, τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, καθώς και ορισμένους περιορισμούς και ορισμένα δικαιώματα εκάστου εξ αυτών αναφορικά με τη μεταβίβαση των Μετοχών τους. Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τη Συμφωνία Μετόχων περιλαμβάνονται στο Πληροφοριακό Δελτίο.

Κατά την ημερομηνία της παρούσης, o Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα (όπως ορίζονται κατωτέρω), κατέχουν συνολικά 18.142.713 Μετοχές μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 82,18% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Ο Προτείνων ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης την 22/12/2022 (η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης») ενημερώνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η «Ε.Κ.») και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και υποβάλλοντας στα παραπάνω πρόσωπα το σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου (το «Πληροφοριακό Δελτίο») και την Έκθεση Αποτίμησης (όπως ορίζεται κατωτέρω), σύμφωνα με τα άρθρα 10 παρ. 1 και 9 παρ. 7 του Νόμου, αντίστοιχα.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των Μετοχών της Εταιρείας, τις οποίες δεν κατέχουν ήδη ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την προαιρετική δημόσια πρόταση

Τελευταία τροποποίηση στις 20:12 - 22 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.