• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Απόψεις

Ψάχνω, προσπαθώ να θυμηθώ, ρωτάω, ξαναδιαβάζω, εικόνες, ήχοι και δημοσιεύματα ξαναζωντανεύουν, μια αρρωστημένη ατμόσφαιρα που αναφέρεται ακόμα και σήμερα ως «φιάσκο» ξαναζεί και έρχεται στα μάτια μου μια φράση : « Μια κούρσα εκατομμυρίων, που στην διαδικασία του θυμίζει reality show ξεκινά σε λίγο στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με έπαθλο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου».

Μπορεί η πολιτική συζήτηση και παραφιλολογία να εξαντλείται εν πολλοίς στη σύγκρουση μεταξύ ΝΔ (ακριβέστερα: κυβέρνησης) και ΣΥΡΙΖΑ, όμως υπάρχει και αλλού ζωή. Όσο και αν τα ίχνη της είναι κάπως αχνά. 

Η τουριστική περίοδος έχει επισήμως αρχίσει, οι αφίξεις ξεκίνησαν και μένει να φανεί ποια θα είναι πραγματικά η κίνηση και αν εφέτος θα καλυφθεί όντως κάποιο σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος. 

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη γνωστή και προβληματική στάση στο θέμα των εμβολιασμών, κρατώντας τις αποστάσεις του και μιλώντας (δια στόματος Τσίπρα) για «ξεστοκάρισμα» εμβολίων, υπονομεύοντας ουσιαστικά την προσπάθεια, κάποιες ηχηρές εξαιρέσεις ίσως έχουν τη σημασία τους. 

To 2010 (15 Μαρτίου) στις ΗΠΑ και από τον εκδοτικό οίκο W.W.Norton κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα The Big Short του Michael Lewis. Για 28 εβδομάδες το βιβλίο ήταν Best Seller στην κατάταξη των New York Times. 

Η καινοτομία στη γεωργία είναι ζωτικής σημασίας, γιατί είναι ο μόνος τρόπος ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα μπορεί να τραφεί όλος ο κόσμος. Υπολογίζεται ότι ένας στους εννέα ανθρώπους σήμερα στον κόσμο υποφέρει από πείνα, ενώ ένας στους τρεις υποσιτίζεται. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια ζήτηση τροφίμων αναμένεται να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 60% μέχρι το 2050. Για να τραφούν 10 δισεκατομμύρια άνθρωποι, η καινοτομία στη γεωργία είναι απολύτως επιτακτική. Η ιστορία καταδεικνύει ότι αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο η καινοτομία έχει αποδειχθεί εφικτή αλλά και απίστευτα επιτυχημένη, αυτός είναι ο γεωργικός. Προηγμένες τεχνικές όπως η παστερίωση, η ψύξη, η μηχανοποίηση και η αποκαλούμενη «πράσινη επανάσταση» ενίσχυσαν τον εφοδιασμό σε τρόφιμα παγκοσμίως επιφέροντας κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη.

Aν δεν βλέπετε κανέναν σαν και εσάς, κανέναν ο οποίος να συµφωνεί µαζί σας, µην ανησυχείτε. Υπάρχουν στην πραγµατικότητα εκατοντάδες άνθρωποι σαν εσάς, οι οποίοι περιµένουν για έναν ηγέτη.

Κάτι φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε συνήθως συμβαίνει. Με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στον Έβρο και τη φωτογράφιση της με φόντο τον φράχτη, ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών και κατηγοριών. 

Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων έπειτα από το μακροχρόνιο lockdown έχει διαμορφώσει μία εικόνα που είδαμε και σε άλλες χώρες. Λίγο πολύ όλοι συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει πλέον η πανδημία, κάποιοι και σαν να μην υπήρξε ποτέ. 

 

Η δυνατότητα της χώρας να απορροφήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είναι το κλειδί για την οικονομική ευημερία. Όπως παρατήρησε ο πρόεδρος του Μηχανισμού Στήριξης κ. Ρεγκλιγκ, ωραίο είναι το ελληνικό σχέδιο, το ζήτημα είναι να υλοποιηθεί.

Ακούς «Συνεπιμέλεια» και σου έρχεται στο μυαλό κάτι καλό. Είναι μία λέξη με θετική χροιά. Σκέφτεσαι πως εξασφαλίζει στα παιδιά τακτική επαφή και με τους δύο γονείς τους, στην περίπτωση που αυτοί χωρίσουν. Αυτό πράγματι μπορεί να συμβεί αν είναι επιλογή των γονέων. Αν είναι, όμως, επιβολή διά νόμου, τότε δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει.

σελίδα 1 από 1739
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman