• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

ΑπόψειςΜέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε να διαθέσουμε για την ανάπτυξη της οικονομίας 70 δισ Ευρώ από τις βοήθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μεγάλο ερώτημα που ακούγεται από όλους τους ασχολούμενους με την οικονομία, είναι αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να τα διαχειριστεί ικανοποιητικά διαθέτοντας τα σε παραγωγικές δαπάνες, ή αν θα τα κατασπαταλήσει σε λαϊκίστικες παροχές και σε “υμέτερους” επιχειρηματίες. Όλα τα παραδείγματα του παρελθόντος βοούν για το δεύτερο. Ελπίζουμε να γίνει το πρώτο.

Συχνά τίθεται ένα βασικό ερώτημα, το εξής: «Γιατί δε θα πρέπει να συσχετίζεται, όπως εγώ υποστηρίζω, το θέμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων με εκείνο του ορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ);»

Η συγκυρία έχει ένα ενδιαφέρον και τα συμπτώματα διαφόρων πολιτικών συμπεριφορών ίσως και να πρέπει να προβληματίσουν – έστω κάποιους. Σε μία εποχή όπου πολιτικά στελέχη προερχόμενα από το ΠαΣοΚ, είτε συμμετέχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, είτε συνομιλούν, είτε αξιοποιούνται σε άλλες θέσεις, συμπληρώνονται κάποια χρόνια (39 για την ακρίβεια) από την πρώτη εκλογική νίκη του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η δημοσιογραφική διαχείριση των πληροφοριών και των πραγματικών περιστατικών σχετικά με την πανδημία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή (ειδικά από τις τηλεοράσεις), καθώς κυριαρχείται από τρομολαγνικές προσεγγίσεις και μία προσπάθεια καλλιέργειας πανικού.  

Ο νικητής των «εκλογών» της Κυριακής στο ψευδοκράτος της Κύπρου Ερσίν Τατάρ, περιγράφεται από πολλές πηγές ως εκπρόσωπος του παρακρατικού μηχανισμού του Ερντογάν και, φυσικά, εκλεκτός του Τούρκου Προέδρου. 

Ένα αεροπλανοφόρο ισοδυναμεί με χιλιάδες τόνους διπλωματίας". - Χ. Κίσινγκερ

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στον Έβρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε και το γιο του, Κωνσταντίνο, ο οποίος υπηρετεί στην περιοχή τη στρατιωτική του θητεία.

Ίσως ακούγεται ουτοπική η συζήτηση περί αύξησης κερδών εν μέσω μιας παρατεταμένης ύφεσης. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι στην κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική αγορά, λόγω της πανδημίας του covid19 φαίνεται αδιανόητο να μιλάει κανείς για αύξηση κερδών. Και όμως, στο μέτρο που παραμένετε στην αγορά, ακόμα και αν ο ανταγωνισμός εντείνεται, υπάρχουν τρόποι για να βελτιώσετε τα κέρδη σας σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας. Φυσικά, στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού

Οι ηγέτες της ΕΕ έκαναν την υπέρβασή τους με το να δεχθούν το αίτημα Ελλάδας και Κύπρου να συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας, αν και ήταν εκτός ατζέντας, αλλά στη συνέχεια φαίνεται πως ξέμειναν από δυνάμεις και έμπνευση. Έκαναν copy paste το κείμενο συμπερασμάτων της προηγούμενης Συνόδου και ξεμπέρδεψαν.

Μπορεί σε πρώτη φάση η ελληνική κυβέρνηση να αισθάνεται μία κάποια ικανοποίηση από το γενικό και αόριστο ευρωπαϊκό τελεσίγραφο «της μίας εβδομάδας και βλέπουμε» προς την Τουρκία, ωστόσο δεν παύει και αυτό να είναι δείγμα αμηχανίας και αμφιθυμίας.

Προφανώς στην Ευρώπη κάποιοι έχουν κατανοήσει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ η χλιαρή στάση έναντι της Τουρκίας.

σελίδα 1 από 1681
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman