• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Απόψεις

 

Ήταν μία από τις πρώτες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του. Και φαίνεται ότι οι συζητήσεις και οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει αρκετά, ώστε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέγειες για την μεταφορά των φυλακών από τον Κορυδαλλό σε άλλο σημείο της Αττικής.

Η σκληρή πραγματικότητα της οργανικής και εκτελεστικής μας αναποτελεσματικότητας, μάς αποκαλύπτεται με γοργούς ρυθμούς  και μας προσκαλεί – και προκαλεί- να ξεφύγουμε επιτέλους, μιας και δια παντός , από τη ράθυμη στάση μιας απλής παρακολούθησης των τεκταινομένων αφού κάπως έτσι – θυμάμαι- ότι ζούμε  καμιά πενηνταριά χρόνια.

Trend στα κοινωνικά δίκτυα έγινε η εμφάνιση της Μαρέβας Μητσοτάκη στην συνάντηση με το ζεύγος Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Παρασκευή το Μάτι.

Καλά έκανε.

Έναν μάλλον πρόχειρο τρόπο για να χρυσώσει το χάπι στον Γιώργο Σταθάκη βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η επιστροφή από την Ηρώδου Αττικού στην Κουμουνδούρου δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο για τον Αλέξη Τσίπρα. Και προκειμένου να γίνει η μετάβαση στην κομματική μπαναλιτέ λίγο πιο ευχάριστη, οι άνθρωποι του προέδρου κάνουν ό,τι μπορούν.

Το να βάζει ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας τα πόδια του πάνω στο τραπέζι ενώ συνομιλεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας στα Ηλύσια Πεδία, μάλλον σε κάποια κωμωδία των Monty Python θα περίμενε να το δει κανείς.

Ο Χάρης Θεοχάρης έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις στον ενάμιση μήνα αφότου ανέλαβε το υπουργείο Τουρισμού. Είτε λόγω και της καθυστερημένης ή και ανύπαρκτης ουσιαστικής αντίδρασης στην κρίση που παρουσιάστηκε με την ακτοπλοϊκή γραμμή της Σαμοθράκης, είτε λόγω της… ριζοσπαστικής του πρότασης να μην διεξάγονται φορολογικοί έλεγχοι στο νησί προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι, ο υπουργός Τουρισμού έχει γίνει θέμα συζήτησης και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Και να ήθελαν να το κρύψουν, φαίνεται ότι δεν είναι και πολύ εύκολο. Η εσωτερική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει και στο επίκεντρο έχει βρεθεί σε πρώτη φάση, όπως αναμενόταν, ο Πάνος Σκουρλέτης. Διαρροές εναντίον του έχουν αρχίσει να διακινούνται και τα έντυπα που είναι ταγμένα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται.

 

 

 

Συζητείται πολύ, από όσους ενδιαφέρονται τουλάχιστον, το τι θα κάνει ο Τσίπρας ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, πώς θα πολιτευθεί, αν θα επιδείξει σύνεση και πολιτική ωριμότητα. 

Ό,τι και να λένε όσοι τον θαυμάζουν, φαίνεται ότι δεν έχει και πολλά περιθώρια να γίνει κάτι που δεν είναι. 

Καθώς η ελληνική οικονομία πασχίζει και ελπίζει να πετύχει μια σχετικά ταχεία οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια ώστε να ξεπεράσει τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η δεκαετής ύφεση, η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της υφεσης. Το ερώτημα είναι αν μπορεί η Ελλάδα να κινηθεί αναπτυξιακά όταν ο υπόλοιπος κόσμος κινείται σε χαμηλούς ή αρνητικούς ρυθμούς. Η προφανής απάντηση θα ήταν αρνητική, αλλά υπάρχει μια διαφορά. Ότι η ελληνική οικονομία μαστίζεται από ένα βασικό πρόβλημα, την γραφειοκρατία και την παρέμβαση του κράτους σε όλες τις δουλειές και αν καταφέρει να απαλλαγεί από αυτά, πιθανόν να αποφύγει μια εισαγώμενη ύφεση και να πετύχει ένα θετικό ρυθμό ανάπτυξης, έστω και χαμηλότερο από αυτόν που θα θέλαμε.

 

Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε πολλά παράδοξα στον χώρο του Κοινοβουλίου. Τόσο μέσα σε αυτό, όσο και στον περίβολο.

Το Ελληνικό θα μπορούσε να καταχωριστεί στα βιβλία ως μία πολλαπλή έκφανση της ελληνικής παραδοξότητας.

σελίδα 1 από 1556
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman