• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Απόψεις

Πριν από λίγες ημέρες (13 Ιανουαρίου) η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νομοσχέδιο που εισάγει για ψήφιση στην Βουλή με αντικείμενο την Ανώτατη Εκπαίδευση. Σύμφωνα με αυτό, ρυθμίζονται θέματα που σχετίζονται με την εισαγωγή νέων φοιτητών στα ΑΕΙ, τον ανώτατο χρόνο φοίτησης και την ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους. 

Σε περιόδους κρίσης είναι πολύ εύκολο να χάσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συναισθηματική νοημοσύνη, γνωστή διεθνώς ως ΕΙ ή EQ, είναι τόσο σημαντική. Η ικανότητα να αναγνωρίζετε τα συναισθήματα (τα δικά σας και των άλλων), να κατανοείτε την ισχυρή επίδραση τους, και να χρησιμοποιείτε τις πληροφορίες αυτές για να καθοδηγήσετε τη σκέψη και τη συμπεριφορά σας, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στην επίτευξη των στόχων σας.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, όπως κάθε ικανότητα έτσι και αυτή της συναισθηματικής νοημοσύνης εξασκείται με την πρακτική. Μήπως, όμως, ήδη κατέχετε υψηλό EQ, χωρίς να το γνωρίζετε; Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις, για να δείτε αν περιγράφουν τη συμπεριφορά και τις συνήθειές σας:

Μπορεί να διαψεύδονται από το Μαξίμου (και πώς αλλιώς να γινόταν;) οι επίμονες φήμες για εκλογικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στο 2021, όμως οι περιφερειακές ενδείξεις μάλλον κινητικότητα προς αυτήν την κατεύθυνση μαρτυρούν. 

Μετά το… «μείζον» θέμα της επαναλειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, το οποίο έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το νέο ζήτημα που «καίει» κάποιους (άγνωστο γιατί) ήταν το αν και πότε θα επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα. 

Τι μπορεί να καταλάβει κανείς από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, με θέμα τη διαχείριση της πανδημίας; Με βεβαιότητα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι η ευρωπαϊκή δυσκαμψία θα συνεχίζεται, ακόμη και σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες μίας κοινής πολιτικής αντιμετώπισης του προβλήματος. 

Ο Αδωνης Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρα ο αποδέκτης του μηνύματος που έστειλε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, λέγοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων και όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν. 

Φέτος είναι η χρονιά που θα μάθουμε πόσος είναι ο πληθυσμός της χώρας μετά την τελευταία καταμέτρηση το 2010. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι στην ΕΛΣΤΑΤ σκέφτονται να υπάρξει ψηφιοποίηση των στοιχείων δηλαδή η κάθε οικογένεια να αποστείλει ηλεκτρονικά τον αριθμό των ατόμων με τους οποίους διαμένει.

Η εβδομάδα αυτή ήταν καλή για την αγορά, αφού άνοιξε έστω και με περιορισμούς το μεγαλύτερο μέρος του λιανεμπορίου. Ωστόσο, για τον κλάδο της εστίασης, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη διάρκεια της κρίσης, παραμένει άγνωστο το πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει προ ημερών μία νέα επικοινωνιακή διαχείριση της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας και τα επόμενα βήματα χαλάρωσης (ή μη) των περιοριστικών μέτρων. 

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τη δράση των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις σχετικές αποκαλύψεις, ιδιαιτέρως χαριτωμένη είναι η αντίδραση των προσώπων που κατονομάζονται, ειδικώς στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και της απόπειρας χειραγώγησης των ΜΜΕ. 

σελίδα 1 από 1708
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman