ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευτυχώς υπάρχει και η Βουλή… Κύριο

11:20 - 23 Νοε 2015
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Τέλος στο σίριαλ των ακέφαλων διοικήσεων στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισε, επιτέλους να δώσει ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης. Έχοντας προχωρήσει σε ανοιχτό πόλεμο με τις διοικήσεις που είχαν τοποθετηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, και αρνούμενος να τις αντικαταστήσει εδώ και 11μήνες, ο κ. Σπίρτζης τελικώς το πήρε απόφαση. Ήρθε η ώρα να αναλάβει την ευθύνη της τοποθέτησης οδηγών στο τιμόνι των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών.

Από το καλοκαίρι η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) παρέμενε ακέφαλη, μετά την παραίτηση του επικεφαλής της Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος κατέβηκε στις εθνικές εκλογές με τη ΝΔ, ενώ ανύπαρκτη υπήρξε η συνεργασία μεταξύ υπουργείου Υποδομών και ΟΑΣΑ. Από τον περασμένο Ιανουάριο έως και πριν από μία εβδομάδα πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ και αρμόδιος υπουργός δεν είχαν συνομιλήσει ποτέ. Αιτία η άρνηση του κ. Σπίρτζη να επικοινωνήσει με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον οποίο όμως αρνούνταν να αντικαταστήσει.

Με δεδομένο ότι το υπουργείο Υποδομών κρατά κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τις νέες διοικήσεις των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών, το γρίφο λύνει η Βουλή. Η κυβέρνηση επιλέγει την αύξηση των προσώπων που θα διοικούν τοποθετώντας και πάλι δύο άτομα στις θέσεις των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων στις εταιρείες. Έτσι, η Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής θα συνεδριάσει, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ακρόαση από τα μέλη της των προτεινομένων, από τον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, για διορισμό στις θέσεις:

α) του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου του «Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών» (Ο.Α.Σ.Α.), κ.κ. Αναστασίου Ταστάνη (υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, αρχιτέκτονας) και Ιωάννη Σκουμπούρη (χημικός μηχανικός) αντιστοίχως,

β) της Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες» (Ο.ΣΥ.), κ.κ. Ζωής Γεωργίου και Γεωργίου Αναγνωστόπουλου (εκλέγεται στο δήμο Αθηναίων), αντιστοίχως και,

γ) του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑ.ΣΥ.), κ.κ. Σταύρου Στεφόπουλου και Παναγιώτη Βόγκα, αντιστοίχως, και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.