ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι σημαίνει η αναβάθμιση του Άκη Σκέρτσου σε υπουργό Επικρατείας

Τι σημαίνει η αναβάθμιση του Άκη Σκέρτσου σε υπουργό Επικρατείας Κύριο

10:15 - 13 Αυγ 2021
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Άκης Σκέρτσος είναι ένα από τα αναβαθμισμένα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα μετά τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής (13/8).

Ο μέχρι πρότινος Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό προήχθη σε υπουργό Επικρατείας και στη θέση του τοποθετήθηκε ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

Η αλήθεια είναι πως ο Άκης Σκέρτσος ήταν όλο το τελευταίο διάστημα "αναβαθμισμένος" επί του πρακτέου, καθώς είχε βγει μπροστά στα δύσκολα και αποτελούσε το πρόσωπο της κυβέρνησης σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα σχετικά με τις αποφάσεις για την πανδημία του κορονοϊού.

Αλλά και την εβδομάδα των πυρκαγιών, ενώ η κυβέρνηση είχε επιλέξει να μη γίνονται δηλώσεις, ο κ. Σκέρτσος είχε αναλάβει να περνάει τη "γραμμή" μέσα από αναρτήσεις του στο facebook.

Είναι γνωστό πως αποτελεί έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού και πλέον αναλαμβάνει υπουργός.

Όπως και στην περίπτωση του Τριαντόπουλου, έτσι και σε αυτή του Άκη Σκέρτσου, διαφαίνεται η επιλογή του Πρωθυπουργού να δοκιμάζει συνεργάτες του σε κρίσιμα πόστα και εφόσον επιτυγχάνουν τις αποστολές που τους αναθέτει, να τους ανταμείβει ανάλογα.

Ο Άκης Σκέρτσος ίναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ.

Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2014). Ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) από τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ).

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 10:37 - 13 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.