ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αντιλαϊκό το Ευρωκοινοβούλιο, απ’ όπου σιτίζονται οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ!

Αντιλαϊκό το Ευρωκοινοβούλιο, απ’ όπου σιτίζονται οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ! Κύριο

18:09 - 18 Ιαν 2022
Περλέγκα Χριστίνα

Γράφει η Περλέγκα Χριστίνα

Ουδεμία έκπληξη προκάλεσε στους παροικούντες στην Ευρωβουλή, η απόφαση των δύο ευρωβουλευτών του ΚΚΕ να ψηφίσουν παρών στις ψηφοφορίες, για εκλογή προέδρου και αντιπροέδρων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τούτο δε διότι, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που εισπράττουν κάθε μήνα τις παχυλές αμοιβές τους από την Ευρωβουλή, αρέσκονται, σε κάθε ευκαιρία, να στηλιτεύουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα που, κατά την άποψη τους, έχει το ευρωκοινοβούλιο και ν’ αναλώνονται σε ιαχές και «κορώνες» άνευ ουσίας, αφού ο δρόμος της παραίτησης από τα καθήκοντα και τις αμοιβές τους είναι ανοικτός.

Έτσι, σε δήλωσή της σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει ότι:

«Tο πλαίσιο που λειτουργεί ο εκάστοτε πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι και τα άλλα όργανα του Ευρωκοινοβουλίου είναι καθορισμένο και βαθιά αντιλαϊκό όσο άλλωστε κι η ίδια η ΕΕ. Αυτό το δεδομένο δεν αναιρείται από τη μια ή την άλλη επιλογή υποψηφίου και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και συμβιβασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Με βάση τα παραπάνω η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τοποθετείται στις ψηφοφορίες για πρόεδρο και αντιπροέδρους του ευρωκοινοβουλίου με παρών».

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.