ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μητσοτάκης-Φον ντερ Λάιεν: Οι κοινές διακοπές τροφοδοτούν σενάρια για... rotation στην Κομισιόν

Μητσοτάκης-Φον ντερ Λάιεν: Οι κοινές διακοπές τροφοδοτούν σενάρια για... rotation στην Κομισιόν Κύριο

12:52 - 14 Αυγ 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Οι κοινές διακοπές του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Κρήτη μοιραία τροφοδοτούν κάποια σενάρια που το τελευταίο διάστημα "ακούγονται" στις Βρυξέλλες και αφορούν την... επόμενη μέρα στην Κομισιόν.

Η θητεία της Φον ντερ Λάιεν στο τιμόνι της Επιτροπής ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και έχουν φυσικά ξεκινήσει ήδη οι διεργασίες για το τι πρόκειται να συμβεί.

Η Φον ντερ Λάιεν μπορεί να παραμείνει στην Κομισιόν, ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση να "μετακομίσει" στο ΝΑΤΟ. Αν αυτό συμβεί, ένα από τα πρόσωπα που η ίδια φέρεται να στηρίζει για τη θέση της είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι κοινές τους διακοπές στην Κρήτη δείχνουν πως έχουν πράγματι πολύ καλές σχέσεις και εφόσον η θέση του επικεφαλής της Κομισιόν είναι διαθέσιμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τη διεκδικήσει με αξιώσεις.

Επισημαίνεται, επίσης πως ο κ. Μητσοτάκης έχει εξαιρετικές σχέσεις και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάλφρεντ Βέμπερ, ο οποίος θα έχει λόγο στις διαπραγματεύσεις.

Αλλαγή μπορεί να προκύψει και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς ολοκληρώνεται και η θητεία του Σαρλ Μισέλ.

Οι επικεφαλής σε Κομισιον και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θυμίζουμε πως είθισται να "μοιράζονται" σε πρόσωπα από το ΕΛΚ και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες.

Εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς πως στα Χανιά έγιναν συζητήσεις για όλα τα παραπάνω. Το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται πράγματι για... διεθνή καριέρα, θα το δούμε το αργότερο μέχρι τις προσεχείς ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2024, όταν και θα ανοίξει για τα καλά η συζήτηση σχετικά με τη διάδοχη κατάσταση στα ευρωπαϊκά Όργανα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 14 Αυγ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.