ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Διστακτική» συνέχεια στην ανοδική αντίδραση δίνει το Χρηματιστήριο Αθηνών

11:43 - 17 Οκτ 2022 | Σχόλια Αγοράς
«Διστακτική» συνέχεια στην ανοδική αντίδραση δίνει το Χρηματιστήριο Αθηνών
Συνέχεια στην ανοδική αντίδραση της Παρασκευής επιχειρεί να δώσει σήμερα (17/10) το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να ακολουθούν επιφυλακτικέ κινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,57% και διαπραγματεύεται στις 837,14 μονάδες. Παράλληλα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 6,14 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) σημειώνει κέρδη 0,60% στις 2026,26 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,36% στις 564,18 μονάδες.

Σήμερα, η Λεωφόρος Αθηνών επιχειρεί να διατηρήσει το θετικό momentum και την ανοδική αντίδραση που καταγράφθηκε την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο το επιφυλακτικό κλίμα που παρατηρείται στις διεθνείς αγορές δεν δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για περεταίρω άνοδο του Γενικού Δείκτη.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον του επενδυτικού κόσμου μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες η απόφαση της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Λιζ Τρας να απομακρύνει τον υπουργό Οικονομικών, Κουάσι Κουαρτένγκ, αλλά και οι κινήσεις που παρατηρούνται από εκατό μέλη των Τόρις να αποπέμψουν την ίδια την Τρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, εκατό μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ετοιμάζονται να επιδώσουν επιστολές με τις οποίες θα εκφράζουν τη δυσπιστία τους προς τη νέα πρωθυπουργό στον Γκρέιαμ Μπρέιντι, τον επικεφαλής της επιτροπής των Τόρις που οργανώνει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη της ή του ηγέτη της παράταξης.

Σε γενικές γραμμές ο Γενικός Δείκτης διατηρείται αισθητά κάτω του κινητού μέσου όρου των τελευταίων 200 ημερών (ΚΜΟ-200), με τις βασικές στηρίξεις να βρίσκονται στις 800 μονάδες.

Σήμερα (17/10) ο τραπεζικός κλάδος επιχειρεί να διατηρήσει τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Alpha Bank, καθώς καταγράφει άνοδο 0,95%. Παράλληλα, ήπια ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των Πειραιώς (+0,31%), ΕΤΕ (+0,12%) και Eurobank (+0,30%).

Όσον αφορά στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, σημαντική άνοδο καταγράφει η ΓΕΚΤΕΡ (+1,74%), ο ΟΤΕ (+1,69%), ο ΟΠΑΠ (+1,13%) και η ΤΕΝΕΡΓ (+1,44%).

Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των ΟΛΘ (-0,86%), Ελλάκτωρ (-0,99%) και ΕΚΤΕΡ (-0,73%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.