ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έβγαλε αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις πρωινές πιέσεις

13:04 - 03 Αυγ 2023 | Σχόλια Αγοράς
Έβγαλε αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις πρωινές πιέσεις
Πτωτικά ξεκίνησε την Πέμπτη (3/8) η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο, στη συνέχεια οι αγοραστές έβγαλαν αντίδραση.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης ο Γενικός Δείκτης σημείωνε πτώση 0,40% στις 1.300,58  μονάδες, με τις αρνητικές τάσεις από τα διεθνή χρηματιστήρια να ασκούν σημαντικές πιέσεις. 

Ωστόσο, αργότερα υπήρξε θετική αντίδραση για να μη χαθούν οι 1.300 μονάδες. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε στο +0,36% και τις 1.310,55 μονάδες.

Όπως σημειώνει και η Κύκλος Χρηματιστηριακή, η πλησιέστερη στήριξη του Γ.∆. στο Χ.Α. είναι οι 1.300 µονάδες και ακολουθεί η ισχυρότερη στις 1.268 µονάδες. Σήμερα, το θετικό είναι ότι παρατηρείται μια ελεγχόμενη πτωτική πορεία, χωρίς να λαμβάνει τα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης.

Παράλληλα, η αγορά ακόμα αποκωδικοποιεί τα «μηνύματα» από τον οίκο αξιολόγησης Ftich, ο οποίος προχώρησε χθες στην υποβάθμιση των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο του αμερικανικού δημοσίου κατά μια βαθμίδα, στο AA+, επικαλούμενος ιδίως τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις γύρω από το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, οι οποίες κατ’ αυτόν «διάβρωσαν» τη διακυβέρνηση.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση από το σύνολο του χρηματιστηριακού ταμπλό. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:05 - 03 Αυγ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.