ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Crypto:Η βιομηχανία μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη όσο το Διαδίκτυο

08:19 - 30 Ιουν 2021 | Νομίσματα
Crypto:Η βιομηχανία μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη όσο το Διαδίκτυο
Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να γίνει τόσο μεγάλος όσο το Διαδίκτυο για τους επενδυτές, δήλωσε η συμπρόεδρος ενός ταμείου κρυπτονομισμάτων 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας ότι υπάρχει τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης σε τομείς όπως η υποδομή και η δυνατότητα επέκτασης.

Η Katie Haun, συμπρόεδρος της νέας εταιρείας κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών κρυπτονομισμάτων Andreessen Horowitz, δήλωσε στο DealBook των New York Times ότι το fund είχε πάρα πολλές εγγραφές και θα μπορούσε να έχει συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα.

«Σχεδόν το σκέφτομαι όπως όταν συγκεντρώναμε χρήματα για το Διαδίκτυο πριν από μερικές δεκαετίες», είπε. «Τώρα δεν το θεωρούμε τίποτα τρομερό- έχουμε ξεχωριστά κεφάλαια για καταναλωτές, για υποδομές, για επιχειρήσεις, για τέτοια πράγματα, για ηλεκτρονικά παιχνίδια. Με τα κρυπτονομίσματα, πιστεύουμε ότι το δυναμικό τους για ανάπτυξη είναι τόσο μεγάλο όσο το δυναμικό για το Διαδίκτυο».

Η Haun είπε ότι το fund έχει επενδύσει σε αυτό για μακροπρόθεσμα, κάνοντας "στοιχήματα επτά έως 10 ετών". Είπε ότι ένας βασικός τομέας επενδύσεων θα είναι σε εταιρείες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη του κόσμου των κρυπτονομισμάτων.

"Μία εξαιρετική κατηγορία για την οποία ενδιαφερόμαστε είναι η υποδομή και η επεκτασιμότητα - UX [εμπειρία χρήστη], μια τακτική “picks and shovels” [μια επενδυτική τακτική που επικεντρώνεται στην αγορά μετοχών σε εργαλεία ή τις υπηρεσίες που χρειάζονται για την παραγωγή ενός προϊόντος] ... με σκοπό να επιτρέψουμε σε περισσότερους βασικούς καταναλωτές να μπορούν να χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων. Αναζητήστε μας να διπλασιάσουμε αυτήν την περιοχή "

Η Haun είπε επίσης στο DealBook ότι το fund πιθανότατα θα επενδύει σε NFTs. Είπε ότι τα tokens αντιπροσωπεύουν ένα "νέο επιχειρηματικό μοντέλο για δημιουργούς και φέρνουν εντελώς νέο κοινό στα κρυπτονομίσματα, εντελώς νέους τύπους όπως δημιουργούς, αθλητικούς θαυμαστές και τύπους μέσων."

Τα Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο κατά τους πρώτους μήνες του 2021 προτού υποχωρήσουν από τον Μάιο και μετά.

Ωστόσο, η Haun είπε: "Ξεκινήσαμε να μιλάμε για ανάπτυξη αυτού του τρίτου fund πολύ πριν από αυτό που μόλις περιγράψατε, την ευφορία. Κάνουμε επενδύσεις επτά έως 10 ετών."

Παρά τα σημάδια ότι πολλοί θεσμικοί επενδυτές έχουν ηρεμήσει με τα κρυπτονομίσματα για το βραχυπρόθεσμο μέλλον, οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων εξακολουθούν να συγκεντρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η startup επενδύσεων σε crypto, Amber Group, σημείωσε αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, αφού συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Bullish βρίσκεται σε συνομιλίες για συγχώνευση με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού με πιθανή αποτίμηση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Bloomberg.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.