ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το διάταγμα Μπάιντεν...εκτοξεύει τα κρυπτονομίσματα- Πάνω από $41.500 το Bitcoin Κύριο

15:47 - 09 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Το διάταγμα Μπάιντεν...εκτοξεύει τα κρυπτονομίσματα- Πάνω από $41.500 το Bitcoin
Ισχυρά ανοδικά κινούνται την Τετάρτη (9/3) τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, αφού ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο εκτελεστικό του διάταγμα για τα ψηφιακά assets, δείχνοντας τη στήριξή του στον κλάδο.

Οι τιμές άρχισαν να ανεβαίνουν πριν την ανακοίνωση του εκτελεστικού διατάγματος, αφότου το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε λεπτομέρειες και μια δήλωση στο διαδίκτυο ως απάντηση στην αναμενόμενη ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ για τα κρυπτονομίσματα. Η δήλωση της υπουργού Τζάνετ Γέλεν «κατέβηκε» λίγο αργότερα και δημοσιεύτηκε ξανά την Τετάρτη.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη πλαισίου για την ανάπτυξη κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, κάτι που οι επικριτές λένε ότι θα μπορούσε να αφήσει τη βιομηχανία της χώρας πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παραμείνουν ηγέτες στον τομέα της τεχνολογίας σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο, υποστηρίζοντας την καινοτομία, ενώ θα μετριάζουν τους κινδύνους για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις, το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το κλίμα», αναφέρει το εκτελεστικό διάταγμα.

Η πολιτική του Μπάιντεν απαιτεί μέτρα για την προστασία των Αμερικανών καταναλωτών, επενδυτών και επιχειρήσεων, καθώς και για την προστασία των ΗΠΑ και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και τον μετριασμό του συστημικού κινδύνου.

Το εκτελεστικό διάταγμα καθοδηγεί επίσης την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διερευνήσει «την τεχνολογική υποδομή και τις ανάγκες χωρητικότητας για ένα πιθανό» ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας. Πρόκειται για ένα ψηφιακό νόμισμα που θα εκδίδεται από μια κεντρική τράπεζα σε αντίθεση με ένα κρυπτονόμισμα όπως το Βitcoin το οποίο δεν ελέγχεται ή δεν εκδίδεται από μία μόνο οντότητα.

Η Γέλεν είπε στη δήλωσή της την Τετάρτη ότι το εκτελεστικό διάταγμα «απαιτεί μια συντονισμένη και συνολική προσέγγιση στην πολιτική ψηφιακών assets».

Το εκτελεστικό διάταγμα φαίνεται να χαιρετίζεται ευρέως από τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και τους επενδυτές.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin ενισχύεται 8,14% στα 41.834,30 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 6,21% στα 2.732,85 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 4,34% στα 87,32 δολάρια, το LUNA της Terra εκτοξεύεται 21,68% στα 98,74 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 4,70% στο 0,842359 δολάριο.

Το Polkadot ανεβαίνει 5,81% στα 17,74 δολάρια, το Dogecoin κινείται ανοδικά 2,69% στο 0,121720 δολάριο και το Shiba Inu κερδίζει 3,95% στο 0,000024 δολάριο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.