ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NFTs: Πώς η OpenSea «στρίμωξε» την αγορά των $17 δισ. Κύριο

18:00 - 16 Απρ 2022 | Νομίσματα
NFTs: Πώς η OpenSea «στρίμωξε» την αγορά των $17 δισ.
Ο κόσμος της τέχνης και του gaming κινείται στους ρυθμούς των NFTs, δηλαδή των μη εναλλάξιμων παραστατικών (Non Fungible Tokens), τα οποία αποτελούν κρυπτογραφημένα στοιχεία βασισμένα στην τεχνολογία blockchain.

Στο επίκεντρο της αγορά των NFTs, συνολικής αξίας 17 δισ. δολαρίων, βρίσκεται μία εταιρεία ονόματι OpenSea. Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για την… Amazon των NFTs.

Συγκεκριμένα, η OpenSea είναι ένα διαδικτυακό marketplace που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν, να πωλούν και να αγοράζουν NFTs με ευκολία. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συναλλαγών NFTs με περισσότερους από 1,5 εκατ. ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας δεδομένων Dune Analytics.

Ο περασμένος Ιανουάριος ήταν ο πιο «φορτωμένος» μήνας για την OpenSea, καθώς κατέγραψε μηνιαίο όγκο συναλλαγών, ύψους σχεδόν 5 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό της τον Αύγουστο του 2021.

Παρά την «εκρηκτική» της ανάπτυξη, η πλατφόρμα έχει αντιμετωπίσει έλεγχο για καταγγελίες χρηστών, που σχετίζονται με απάτες και λογοκλοπή. Σημειώνεται ότι οι απάτες που σχετίζονται με την αγορά των κρυπτονομισμάτων έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 79% το 2021 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας δεδομένων blockchain, Chainalysis.

«Εξετάζουμε περιπτώσεις χειραγώγησης της αγοράς, “ξεπλύματος” χρήματος και λογοκλοπής, αλλά και απάτες για phishing, οι οποίες είναι επίσης κάτι καινούριο στον χώρο των NFTs», δήλωσε στο CNBC ο Kim Grauer, διευθυντής έρευνας της Chainalysis και πρόσθεσε: «Έτσι, βλέπουμε αυτό το είδος σύνδεσης με την απάτη στη συνολική δραστηριότητα της αγοράς».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της OpenSea που διατήρησε την ανωνυμία του δήλωσε στο CNBC: «Δίνουμε προτεραιότητα στην εμπιστοσύνη και την ασφάλεια όλων των χρηστών της OpenSea και εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι οι δημιουργοί, οι αγοραστές και οι πωλητές αισθάνονται ότι υποστηρίζονται από τις πολιτικές, τα εργαλεία και τις υπηρεσίες μας».

Ο ανταγωνισμός στον χώρο των NFTs έχει ενταθεί, με τις ρυθμιστικές αρχές να βάζουν στο «μικροσκόπιο» τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων. Το ζήτημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι το τι ακολουθεί για το μεγαλύτερο marketplace για NFTs στον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:52 - 16 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.