ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί οι πολίτες διστάζουν να επενδύσουν στα κρυπτονομίσματα

08:34 - 24 Μαϊ 2022 | Νομίσματα
Γιατί οι πολίτες διστάζουν να επενδύσουν στα κρυπτονομίσματα
Τα κρυπτονομίσματα κερδίζουν καθημερινά υποστηρικτές, αλλά ταυτόχρονα πολλοί είναι αυτοί που τα αμφισβητούν ή είναι επιφυλακτικοί. Η διαδικτυακή πλατφόρμα CouponFollow διεξήγαγε έρευνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.100 ατόμων που δεν έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, προκειμένου να προσδιορίσει τι τους εμποδίζει να το κάνουν.

Τα κρυπτονομίσματα, ιδιαίτερα το Βitcoin, έχουν διευρύνει γρήγορα τη δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έγινε νόμιμο χρήμα στο Ελ Σαλβαδόρ και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ενώ οι οπαδοί του προβάλλουν τα πλεονεκτήματά του, όπως ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας του, η διαφάνεια και η προσβασιμότητα.

Ωστόσο, η πλειονότητα του πληθυσμού του πλανήτη δεν έχει ακόμα πειστεί για τη συγκεκριμένη επένδυση. Σύμφωνα με το CouponFollow, το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα αυξάνεται σημαντικά όταν το Βitcoin ή ορισμένα altcoins φτάνουν σε ιστορικά υψηλά όσον αφορά τις τιμές. Αντίθετα, όταν παρατηρείται πτώση, φθίνει και το ενδιαφέρον.

Οι μη κάτοχοι κρυπτονομισμάτων εξήγησαν τους κύριους λόγους για τους οποίους δεν έχουν εμπλακεί στον χώρο της κρυπτογράφησης. Το 42% δήλωσε ότι δεν κατανοεί την αξία των ψηφιακών στοιχείων, ενώ το 39% ανησυχεί για την ασταθή φύση τους.

Ακόμα, οι επικριτές του κλάδου συχνά περιγράφουν τα κρυπτονομίσματα ως απάτη. Το 35% των ερωτηθέντων στην έρευνα συμφώνησε με αυτή την άποψη, ενώ το 31% δήλωσε ότι ανησυχεί για την ασφάλεια της επένδυσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σχεδόν ένας στους πέντε έχει εγκαταστήσει μια εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στο κινητό, αλλά δεν κατέληξε να αγοράσει κάποιο token. Η «ανεπαρκής γνώση» του τρόπου αγοράς, η «ανησυχία για τις διακυμάνσεις των τιμών» και οι «ανησυχίες για την ασφάλεια» είναι οι τρεις κύριοι λόγοι.

Μια ελκυστική επένδυση

Παρά τον προαναφερθέντα σκεπτικισμό που μπορεί να έχουν μερικοί άνθρωποι, τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει μια ελκυστική επενδυτική επιλογή για πολλούς επενδυτές. Οι νεότερες γενιές, ειδικά οι millennials, φαίνεται να είναι αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο.

Μια πρόσφατη μελέτη του CNBC υπολόγισε ότι το 83% των millennials εκατομμυριούχων κατέχουν ψηφιακά νομίσματα, ενώ το 48% σκοπεύει να αγοράσει ακόμα περισσότερα το 2022. Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες παραδέχθηκαν ότι επένδυσαν πάνω από το 50% του πλούτου τους σε κρυπτονομίσματα.

Άλλες αναλύσεις δείχνουν ότι ο τομέας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων κέρδισε τεράστια δημοτικότητα το 2021. Για παράδειγμα, μια έρευνα της Huobi διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70% των επενδυτών εγκλιματίστηκε με την κρυπτογράφηση πέρυσι. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς, το 2021 τα περισσότερα κρυπτονομίσματα βρέθηκαν σε υψηλό όλων των εποχών, τραβώντας έτσι το ευρύτερο ενδιαφέρον.

Συγκριτικά, μόνο το 9% δήλωσε ότι είχε ασχοληθεί με τον τομέα πριν από περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Επίσης, δημοσκόπηση της StarkWare αποκάλυψε ότι το 53% των Αμερικανών συμμετεχόντων βλέπουν τα κρυπτονομίσματα ως το «μέλλον της χρηματοδότησης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.