ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Φρενάρουν οι επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων στα κρυπτονομίσματα

08:41 - 01 Ιουν 2022 | Νομίσματα
Morgan Stanley: Φρενάρουν οι επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων στα κρυπτονομίσματα
Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων συγκέντρωσαν 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών πέρυσι και ο αριθμός των συμφωνιών στον κλάδο παραμένει αυξημένος παρά την πρόσφατη πτώση στις αγορές κρυπτονομισμάτων, αναφέρει σε έκθεσή της η Morgan Stanley.

Ωστόσο, η εν λόγω δραστηριότητα είναι πιθανό να μειωθεί, αντικατοπτρίζοντας τις τάσεις που παρατηρούνται και σε άλλες κατηγορίες VC, όπως επισημαίνει η τράπεζα.

Ο αριθμός των επενδύσεων επιχειρηματικών κεφαλαίων σε κρυπτονομίσματα κορυφώθηκε τον Δεκέμβριο, αλλά, εάν η βιομηχανία κρυπτογράφησης ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων τομέων, το επίπεδο θα μπορούσε να πέσει έως και 50% μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνεται στην έκθεση.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που αφορούν οκτώ από τις σημαντικότερες αγορές επιχειρηματικών κεφαλαίων τους τελευταίους 12 μήνες δείχνουν υποχώρηση 50% από την κορύφωση των επενδύσεων.

Το επιχειρηματικό κεφάλαιο είναι μια μορφή επένδυσης ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου όπου παρέχεται χρηματοδότηση σε νεοφυείς εταιρείες και μικρές επιχειρήσεις με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Η άφθονη ρευστότητα σε αμερικανικά δολάρια και οι αυξανόμενες τιμές των κρυπτονομισμάτων τροφοδότησαν επενδύσεις ρεκόρ VC στον τομέα πέρυσι, με περισσότερες από 1.800 συμφωνίες. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 160% πάνω από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών. Οι επενδύσεις σε κρυπτογράφηση ήταν το 7% όλων των επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου παγκοσμίως, επισημαίνει η Morgan Stanley.

Η Morgan Stanley σημειώνει ότι στις αρχές του 2020 οι περισσότερες επενδύσεις αφορούσαν σε υποδομές κρυπτογράφησης και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στα τέλη του 2020 έως τα μέσα του 2021 ευνοήθηκαν οι εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) και από τα τέλη του 2021 στο 2022 πλέον οι περισσότερες επενδύσεις αφορούν NFTs και τυχερά παιχνίδια.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:51 - 01 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.