ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Tesla ξεπούλησε το 75% των bitcoin της

08:11 - 22 Ιουλ 2022 | Νομίσματα
Η Tesla ξεπούλησε το 75% των bitcoin της
Την πλάτη της φαίνεται πως γυρίζει η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, Tesla, στο Bitcoin, αφού έως το τέλος του 2021 η εταιρεία είχε ήδη «ξεφορτωθεί» το 75% των αποθεμάτων της από το κρυπτονόμισμα.

Η Tesla, η οποία πέρυσι είχε κάνει πάταγο στην αγορά κρυπτονομισμάτων, έχει ξεπουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του Bitcoin της, καθώς η αξία του έχει πλέον «βυθιστεί» καταγράφοντας μείωση άνω του 50% φέτος. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο BBC, η εταιρεία δήλωσε πως επένδυσε εκ νέου σε «παραδοσιακό χρήμα», με τα 936 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις Bitcoin. 

«Ο λόγος που πουλήσαμε ένα σωρό από τις διαθέσεις μας σε Bitcoin είναι γιατί  ήμασταν αβέβαιοι για το πότε θα αμβλυνθούν τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα, επομένως ήταν σημαντικό για εμάς να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη μας», δήλωσε ο Μάσκ κατά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων της Tesla την Τετάρτη (20/7). «Αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως κάποια ετυμηγορία για το Bitcoin», είπε, προσθέτοντας ότι η Tesla είναι ανοιχτή στην αύξηση των διαθέσιμων κρυπτονομισμάτων της στο μέλλον.

Ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, στο παρελθόν υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων, με τις δηλώσεις του στα social media να οδηγούν συχνά σε σημαντική εμπορική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Tesla στο Bitcoin, η οποία αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2021, προκάλεσε «άλμα» της ζήτησης στο νόμισμα. Η τιμή του ευμετάβλητου κρυπτονομίσματος, εκτινάχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε σχεδόν 70.000 δολάρια. Τώρα, ένα Bitcoin κυμαίνεται περίπου στα 25.000 δολάρια.

Η Tesla σταμάτησε πέρυσι να αποδέχεται το Bitcoin ως πληρωμή για τα αυτοκίνητά της, επικαλούμενη ανησυχίες για τις κλιματικές επιπτώσεις της ενεργοβόρας εξόρυξης Bitcoin. Ωστόσο, εκείνη την εποχή, ο Μασκ είχε διαβεβαιώσει μέσα από δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η εταιρεία δεν θα πουλούσε το Bitcoin που κατείχε.

Ακόμα μια ψεύτικη «υπόσχεση»

Τον περασμένο χρόνο ο Μασκ είχε τοποθετήσει μέσω του Twitter για τη στάση της Tesla, σχετικά με το Bitcoin. «Η Tesla δεν θα πουλήσει κανένα Bitcoin», είχε δηλώσει τότε με εμφατικό τρόπο.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά από αυτό το tweet, η εταιρεία φαίνεται να έχει αλλάξει ολοκληρωτικά στάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.