ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι miners Bitcoin δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το κραχ

08:38 - 16 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Οι miners Bitcoin δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το κραχ
Ο καταστροφικός αντίκτυπος του κραχ του Μαΐου και του Ιουνίου για τους miners Bitcoin εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς νέα στοιχεία δείχνουν ότι τον Αύγουστο καταγράφηκαν αρνητικές καθαρές ροές εξόρυξης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Οι miners Bitcoin αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε πωλήσεις για να συντηρηθούν όλο τον Αύγουστο, καταγράφοντας καθαρή εκροή 21,3 χιλιάδων BTC. Ο μόνος μήνας που οι miners προχώρησαν φέτος σε συσσώρευση ήταν ο Απρίλιος, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της Έκθεσης Περιουσιακών Στοιχείων της CryptoCompare.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο παρέμεινε κάτω από 24 χιλιάδες δολάρια ως επί το πλείστον τον Αύγουστο και διαπραγματεύτηκε ακόμη και κάτω από 20 χιλιάδες δολάρια για μερικές εβδομάδες, γεγονός που, εκτός από το υψηλό ποσοστό κατακερματισμού που αυξήθηκε κατά 5,28% στα 212 εκατομμύρια TH/s, ανάγκασε τους miners να πουλήσουν τα tokens τους.

Όπως επισημαίνει το CryptoPotato, οι miners Bitcoin εξακολουθούν να προσπαθούν να επωφεληθούν από τις πολλές μικρές ανοδικές τάσεις τους τελευταίους μήνες για να κατοχυρώσουν κάποια κέρδη μετά το καταστροφικό κραχ του τρέχοντος έτους, το οποίο δεν φαίνεται να εξασθενεί σύντομα.

Οι εταιρείες που ασχολούνται με το mining κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα τεράστιο απόθεμα Bitcoin μετά την απίστευτη ανοδική πορεία του 2021, αλλά με την πρόσφατη ύφεση της αγοράς, αυτές οι οντότητες βλέπουν τα κέρματα που έχουν προς πώληση να τελειώνουν σύντομα.

Η δραστηριότητα του δικτύου Bitcoin καταγράφει ήπια ανάκαμψη

Ενώ τα στοιχεία για τους miners δημιουργούν μια απαισιόδοξη εικόνα, η δραστηριότητα του δικτύου παρουσίασε μέτρια ανάκαμψη. Ο όγκος συναλλαγών Bitcoin αυξήθηκε κατά 10,5% στα 2,39 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η CryptoCompare παρατήρησε επίσης αύξηση στον αριθμό των ενεργών διευθύνσεων κατά 4,47% σε 916 χιλιάδες, ενώ ο αριθμός των νέων διευθύνσεων αυξήθηκε κατά 3,10% στις 395 χιλιάδες.

Παρόλο που ο αριθμός των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 1,80% στα 7,82 εκατομμύρια, οι μηνιαίες χρεώσεις μειώθηκαν κατά 27,0% σε 410 BTC, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι μέσες χρεώσεις συναλλαγών κατά 28,2% στα 5.190 Satoshis.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.