ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό 20ετίας το δολάριο μετά τις δηλώσεις Πούτιν

11:57 - 21 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Σε υψηλό 20ετίας το δολάριο μετά τις δηλώσεις Πούτιν
Σε υψηλό 20ετίας εκτινάχθηκε το δολάριο την Τετάρτη (21/9), καθώς τα σχόλια του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όσον αφορά στη μερική επιστράτευση της χώρας, συγκλόνισαν τις αγορές ενόψει μιας άλλης πιθανής επιθετικής αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, στην αγορά του συναλλάγματος το δολάριο ανέβηκε έως και 0,6% για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2002. Η βρετανική λίρα υποχώρησε 0,3% στα 1,134 δολάρια και το ευρώ έχασε 0,7% με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 0,99 δολ. ανά 1 ευρώ.

Το γεν της Ιαπωνίας, σημείωσε αύξηση έως και 0,3% την Τετάρτη στα 143,33 γεν έναντι του δολαρίου. 

Αργότερα σήμερα, η Federal Reserve αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια της κατά άλλες 75 μονάδες βάσεις για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα σηματοδοτήσει την τελευταία κίνηση σε μια συγχρονισμένη αλλαγή πολιτικής από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες που δοκιμάζει την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας και την ικανότητα των χωρών να διαχειρίζονται συναλλαγματικές κρίσεις καθώς η αξία του δολαρίου εκτινάσσεται στα ύψη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.