ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Θα ξεπεράσει τα άλλα περιουσιακά στοιχεία μετά την οικονομική…μπόρα

08:18 - 07 Οκτ 2022 | Νομίσματα
Bitcoin: Θα ξεπεράσει τα άλλα περιουσιακά στοιχεία μετά την οικονομική…μπόρα
Η σταθερότητα του Bitcoin στο 3ο τρίμηνο του έτους μπορεί να υποδηλώνει την τάση του να έχει καλύτερη απόδοση αργότερα και πιθανώς να πάψει να θεωρείται περιουσιακό στοιχείο κινδύνου.

Αυτό εκτιμά ο Μάικ ΜακΓκλόουν, Senior Commodity Strategist στο Bloomberg Intelligence, που βλέπει τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα να έχουν καλύτερη απόδοση από άλλα περιουσιακά στοιχεία, όταν η οικονομία επιστρέψει σε ανοδική τροχιά.

Ο αναλυτής είπε ότι το Bitcoin, ειδικότερα, θα μπορούσε να είναι στα αρχικά του στάδια διαπραγμάτευσης περισσότερο σαν ένα «ασφαλές καταφύγιο», όπως τα ομόλογα ή ο χρυσός.

Σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg για τις προοπτικές της αγοράς κρυπτονομισμάτων, το γεγονός ότι τα εμπορεύματα φαίνεται να έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους μπορεί να καταδεικνύει ότι το Bitcoin έχει από την πλευρά του φτάσει ήδη στο κατώτερο σημείο και πλέον βλέπει μόνο προς τα πάνω.

«Όταν η οικονομική ύφεση ανατραπεί, βλέπουμε την ανοδική τάση να ξαναρχίζει για το Bitcoin, το Ethereum και τον Bloomberg Galaxy Crypto Index και να ξεπερνούν τα περισσότερα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία», αναφέρεται στην έκθεση.

Ιστορικά, κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin έχουν δείξει την τάση να διαπραγματεύονται όπως οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας. Το κύριο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο κατατάχθηκε ως ένα από τα περιουσιακά στοιχεία με τις καλύτερες επιδόσεις εν μέσω ενός περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων το 2021, αλλά έκτοτε έχει υποχωρήσει περίπου 70% από το υψηλό όλων των εποχών καθώς η Fed συνεχίζει να συσφίγγει την πολιτική της.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της πτωτικής αστάθειας του Bitcoin σημειώθηκε τον Ιούνιο, ενώ η απόδοσή του το τρίτο τρίμηνο ήταν αξιοσημείωτα σταθερή σε σύγκριση με άλλα εμπορεύματα και περιουσιακά στοιχεία. Το Bloomberg ισχυρίζεται ότι αυτό παρέχει τη δυνατότητα στο Bitcoin να μετατραπεί σε περιουσιακό στοιχείο μη υψηλού κινδύνου το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Σε σύγκριση με μια μετοχή τεχνολογίας όπως η Tesla, οι αναλυτές πιστεύουν ότι το Bitcoin μπορεί να έχει ήδη φτάσει στον πάτο όταν συγκρίνεται με άλλους κλάδους, όπως αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αν και τα δύο στοιχεία αντιπροσωπεύουν τεχνολογίες που αναπτύσσονται γρήγορα, η έκθεση αναφέρει ότι το Bitcoin μπορεί να έχει μακροπρόθεσμο πλεονέκτημα απόδοσης λόγω της μοναδικά περιορισμένης προσφοράς του.

Σημείωσε επίσης ότι ο Οκτώβριος ήταν ιστορικά ο καλύτερος μήνας του Bitcoin από το 2014, σημειώνοντας κατά μέσο όρο κέρδη 20% από τότε.

Οι προοπτικές του Ethereum

Όσον αφορά το Ethereum, οι αναλυτές είπαν ότι αυτή τη στιγμή είναι παγιδευμένο μεταξύ 1.000 και 2.000 δολαρίων, αλλά παρόλα αυτά ξεπέρασε τις επιδόσεις του NASDAQ  το 3ο τρίμηνο.

«Η εκκολαπτόμενη τεχνολογία και το περισσότερο ασταθές δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα έχει την τάση να ξεπερνά τις επιδόσεις του χρηματιστηριακού δείκτη στην πορεία της ανόδου, αλλά η συγχώνευση μπορεί να σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής του Ethereum να ξεπεράσει επίσης το Nasdaq όταν υποχωρεί», επεσήμαναν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.