ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο νέος υπουργός Οικονομικών ανεβάζει τη στερλίνα Κύριο

10:07 - 17 Οκτ 2022 | Νομίσματα
Ο νέος υπουργός Οικονομικών ανεβάζει τη στερλίνα
Η στερλίνα ανακάμπτει σημαντικά έναντι του δολαρίου το πρωί της Δευτέρας μετά την ανακοίνωση του νέου Βρετανού υπουργού Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, ότι αργότερα μέσα στη μέρα θα δώσει στη δημοσιότητα μέρος του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου.

Η στερλίνα ενισχύθηκε συγκεκριμένα κατά σχεδόν 1% στο 1,1288 δολάριο, διευρύνοντας τα κέρδη της μετά την ανακοίνωση από το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το νόμισμα κέρδιζε 2,5% την περασμένη Πέμπτη καθώς υπήρξαν πληροφορίες για μεγάλες αλλαγές στον σχεδιασμό της Τρας, την Παρασκευή ωστόσο έχανε 1,4% μετά τη συνέντευξη Τύπου της Τρας που δεν στάθηκε ιδιαίτερα διαφωτιστική.

Ο Χαντ θα κάνει ανακοινώσεις για τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, ενώ το πλήρες σχέδιο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή, η Τρας ανακοίνωσε μερική ανατροπή του λεγόμενου μίνι προϋπολογισμού της, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης μιας δέσμευσης για την αναστροφή μιας αύξησης του εταιρικού φόρου. Ο εταιρικός φόρος θα αυξηθεί τώρα από 19% σε 25% όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί από την κυβέρνηση του προκατόχου της Μπόρις Τζόνσον.

Αυτό δεν σημαίνει πάντως πως η θέση της είναι ασφαλής, καθώς εντός του κόμματος των Συντηρητικών γίνονται κινήσεις για να την αποπέμψουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.