ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι… πρωταθλητές της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων το γ’ τρίμηνο Κύριο

09:49 - 03 Νοε 2022 | Νομίσματα
Οι… πρωταθλητές της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων το γ’ τρίμηνο
Παρά τη bear market και την αβεβαιότητα γύρω από τις τιμές των κρυπτονομισμάτων, η υιοθέτησή τους συνεχίζει να εκτοξεύεται, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα από την κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApp) DappRadar.

Η ανάλυση, που ονομάστηκε Έκθεση Συμπεριφοράς Blockchain, περιέγραψε τις σημαντικές τάσεις που επηρέασαν τον χώρο του blockchain το τελευταίο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπου η υιοθέτηση κρυπτογράφησης επιταχύνθηκε τόσο στη χρήση όσο και στις ρυθμιστικές προσπάθειες.

Οι… πρωταθλητές της υιοθέτησης

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα της έκθεσης, η Ουκρανία, η Ινδονησία και η Ρωσία σημείωσαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη υιοθεσίας, με τα σχετικά ποσοστά να αυξάνονται κατά 143,17%, 115,59% και 88,28% αντίστοιχα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατήρησαν τη θέση τους ως η μεγαλύτερη αγορά κρυπτογράφησης, με την Ινδία να ρίχνει τη Ρωσία από τη δεύτερη θέση με άνοδο 10,40%, ενώ η τελευταία κατατάσσεται τέταρτη. Η Ινδονησία πέρασε από την πέμπτη στην τρίτη θέση, με την κίνηση να αυξάνεται κατά 115,59%.

Η Ουκρανία πέρασε στην πέμπτη θέση με αύξηση 143,7%, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε στην έκτη θέση με πτώση 6,40% τον Σεπτέμβριο. Η Νιγηρία κατέλαβε την έβδομη θέση μετά από άνοδο 12,52%, ενώ οι Φιλιππίνες υποχώρησαν κατά 9,78% στην όγδοη θέση.

Παρά τη διατήρηση της ένατης θέσης στην κατάταξη, το Βιετνάμ σημείωσε την πιο σημαντική μείωση, με πτώση 49,30% κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η Γερμανία και η Βραζιλία ακολούθησαν με πτώση 3,38% και άνοδο 16,60%, αντίστοιχα.

Αυξάνεται το γυναικείο ενδιαφέρον

Η ανάλυση αποκάλυψε περαιτέρω ότι η κυριαρχία με βάση το φύλο στον χώρο του blockchain παρέμεινε σχεδόν η ίδια, καθώς οι άνδρες εξακολουθούν να καταλαμβάνουν περίπου το 75% του κλάδου (73,34%). Ωστόσο, το γυναικείο φύλο παρουσίασε αύξηση 6,16% μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου (26,66% από 20,5%).

Επίσης, οι Millenials και η Gen Z αποτελούσαν μεγάλο μέρος των επισκεπτών του DappRadar. Ενώ η πρώτη κατηγορία αντιπροσώπευε περίπου το 48,13%, η δεύτερη αντιπροσώπευε πάνω από το 37% των επισκεπτών, υποδηλώνοντας αύξηση 7% από το δεύτερο τρίμηνο.

Όσον αφορά το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα, κατέγραψε ανάπτυξη και εστιασμένες κινήσεις, με διαφορετικά νομοσχέδια να εγκρίνονται και αρκετές προτάσεις να περιμένουν έγκριση. Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ έπαιξαν ενεργό ρόλο σε αυτό το κομμάτι και, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν νέοι κανόνες όσον αφορά την κρυπτογράφηση στις αρχές του επόμενου έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.