ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Ο CEO του Binance «βλέπει» κρίση παρόμοια του 2008

15:06 - 11 Νοε 2022 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Ο CEO του Binance «βλέπει» κρίση παρόμοια του 2008
Κρίση, παρόμοια με το οικονομικό κραχ του 2008, «βλέπει» ο CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, Binance, για την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, ο Changpeng Zhao, ιδρυτής του Binance, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος της κρίσης στο ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο FTX δεν έχει γίνει ακόμη αισθητός.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ήταν «πιθανώς μια ακριβής αναλογία» με τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας, ενώ δήλωσε ότι «με την πτώση του FTX, θα δούμε διαδοχικές επιπτώσεις». «Ειδικά για όσους βρίσκονται κοντά στο οικοσύστημα FTX, θα επηρεαστούν αρνητικά».

Μεταξύ άλλων, ο CEO του ανταλλακτήριου, προειδοποίησε για τον αντίκτυπο στον δανειστή crypto BlockFi, ο οποίος διασώθηκε από το FTX νωρίτερα φέτος.

Ο Zhao αμφισβήτησε επίσης μια συμφωνία που έκλεισε το FTX για την αγορά περιουσιακών στοιχείων ενός άλλου δανειστή κρυπτονομισμάτων, του Voyager, λόγω αφερεγγυότητας, λέγοντας ότι το FTX «προφανώς δεν θα έχει τα χρήματα» για τη συναλλαγή των 1,4 δισ. δολαρίων.

Παρά τις αρνητικές προβλέψεις, ο επικεφαλής του Binance είναι σίγουρος ότι ο τομέας των κρυπτονομισμάτων θα ανακάμψει τελικά, τονίζοντας ότι «η αγορά θα αυτοθεραπευτεί». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.